С плавни линии и много блясък Джорджо Армани закри седмицата на модата в Милано

25.09.2023 10:34
Джорджо Армани

Италианският дизайнер Джорджо Армани закри Седмицата на модата в Милано с плавни линии и много блясък, съобщиха световните осведомителни агенции, предаде БТА.

Сред публиката бяха звездите в киното Кейт Бланшет и Жулиет Бинош.

Колекцията съчетава елегантност и практичност. 89-годишният ветеран в модата откри ревюто си под надслов "Вибрации" със сатенен костюм - сако в цвят шампанско и сив панталон.

Следващите тоалети бяха в същата цветова комбинация - ризи, сака и рокли без презрамки, съчетани с панталони.

Сатенените панталони са акцент в модата за сезона пролет-лято 2024 г. и се комбинират с прозрачни блузи, якета и блестящи типове. Деликатни щампи украсяват якетата, коланите, топовете и дори копчетата.

"Вибрации" значи цветове, движение, структура, следващи линиите на тялото, каза Джорджо Армани зад кулисите.

Вечерта премина бляскаво - топове, поли и панталони искряха, част от тях бяха в бяло. Косите на моделите бяха оформени на вълни.

Чантите са малки и бляскави. Обувките са с равна подметка. Цветовата гама се движи от шампанско и сиво към синьо, зелено и бледорозово.

"Жените не трябва да бъдат секси на всяка цена", каза дизайнерът. Той се фокусира върху това, което смята за есенцията на модата - облеклото трябва да помага на жените да изразят себе си. "Най-сетне виждам модни колекции с много нормалност в тях."

В четвъртък Армани представи колекцията за втората си линия "Емпорио Армани".

Други от Възход и падение

В италианския X Factor видяха новата Дуа Липа в 17-годишна българка

Наричат софиянката Елмира Маринова поп звездата на предаването Всяка поява на сцената на италианския X Factor на Елмира Маринова е като свеж бриз. Много музикални експерти на Апенините сравняват

Дизайнерите на сватбената рокля на принцеса Даяна се споразумяха за скиците на модела

Дизайнерите на сватбената рокля на покойната принцеса Даяна се споразумяха за продажбата на скиците си, съобщи АП. Дейвид и Елизабет Еманюъл, които бяха съпрузи, но се разведоха

Защо Хейли Бийбър държи родителите си далеч от сина си?

Младата майка Хейли Бийбър избира да държи родителите си далеч от новородения си син Джак. Според запознати моделката отдавна е в конфликт със Стивън и Кения Болдуин заради различните им религиозни и

Камерън Диас се връща в света на киното след 10-годишна пауза

Камерън Диас се завръща в света на киното. Слеващата година ще я видим в екшън комедия с Джейми Фокс, а малко понататък ще озвучи принцеса Фиона в „Шрек"

Джейн Фонда получава престижна награда

Актрисата и активистка Джейн Фонда ще прибави към многобройните си отличия и наградата за цялостно творчество на американската Гилдия на актьорите, предава Асошиейтед прес, цитирана от БТА

>