Лорин Хил и „Ред хот чили пепърс“ на фестивала „Глобал ситизън“ в Ню Йорк

24.09.2023 13:28
"Ред хот чили пепърс" на сцената в Ню Йорк СНИМКА: ИНСТАГРАМ

Хиляди хора се събраха в събота, за да видят изпълненията на Лорин Хил, „Ред хот чили пепърс“ и Джънхук в Сентръл парк в Ню Йорк като част от фестивала „Глобал ситизън“, който набира средства за борбата с бедността и изменението на климата, предаде АФП, цитирана от БТА.

Рап иконата Лорин Хил излезе на сцената, за да отбележи 25-ата годишнина от албума си „The Miseducation of Lauryn Hill“, като изпълни известната си песен „Doo Wop (That Thing)“. Тя събра на сцената бившата си група „Фюджис“, като легендарното хип-хоп трио изпълни хитове като „Killing Me Softly“ и „Ready Or Not“.

„Африка трябва да контролира собствените си природни ресурси. Хаити трябва да контролира собствените си природни ресурси. Целият свят трябва да сложи край на глада“, заяви един от членовете на тази група под възгласите на своите фенове, които размахваха мобилните си телефони.

Това послание беше в съответствие с целите на концерта, който съчета музикалните изпълнения с призиви за подпомагане на международното развитие, особено в борбата срещу бедността и изменението на климата.

„Ред хот чили пепърс“ закриха вечерта със свои класики, включително „Can't Stop“, „Scar Tissue“, „Dani California“, „Snow (Hey Oh)“ и „Californication“.

Покрити с дъждобрани, за да се предпазят от дъжда и студа, зрителите избухнаха, когато Джънхук от феноменалната кей поп група Би Ти Ес изпълни най-известните си хитове, включително „Still With You“.

Облечен в избелели дънки и кафява риза, южнокорейската мегазвезда напомни на феновете си за необходимостта да „окажат въздействие заедно, за да гарантират, че всеки навсякъде има достъп до основни права като храна и образование“.

Фестивалът, който се провежда от 2012 г., когато световните лидери се събират в Ню Йорк за Общото събрание на ООН. Френският президент Еманюел Макрон обяви чрез видео по време на фестивала плащането на 150 милиона долара към Международния фонд за развитие на селското стопанство (IFAD), което в момента е най-високата сума, обещана от правителство. „Трябва да се борим заедно срещу бедността, изменението на климата и за биоразнообразието“, заяви г-н Макрон.

Неправителствената организация също така обяви, че Норвегия се е ангажирала да плати 90 милиона долара на IFAD.

Други от Възход и падение

В италианския X Factor видяха новата Дуа Липа в 17-годишна българка

Наричат софиянката Елмира Маринова поп звездата на предаването Всяка поява на сцената на италианския X Factor на Елмира Маринова е като свеж бриз. Много музикални експерти на Апенините сравняват

Дизайнерите на сватбената рокля на принцеса Даяна се споразумяха за скиците на модела

Дизайнерите на сватбената рокля на покойната принцеса Даяна се споразумяха за продажбата на скиците си, съобщи АП. Дейвид и Елизабет Еманюъл, които бяха съпрузи, но се разведоха

Защо Хейли Бийбър държи родителите си далеч от сина си?

Младата майка Хейли Бийбър избира да държи родителите си далеч от новородения си син Джак. Според запознати моделката отдавна е в конфликт със Стивън и Кения Болдуин заради различните им религиозни и

Камерън Диас се връща в света на киното след 10-годишна пауза

Камерън Диас се завръща в света на киното. Слеващата година ще я видим в екшън комедия с Джейми Фокс, а малко понататък ще озвучи принцеса Фиона в „Шрек"

Джейн Фонда получава престижна награда

Актрисата и активистка Джейн Фонда ще прибави към многобройните си отличия и наградата за цялостно творчество на американската Гилдия на актьорите, предава Асошиейтед прес, цитирана от БТА

>