Частен хеликоптер изчезна край Гърмен, няма връзка с пилота

22.09.2023 14:25
Хеликоптер СНИМКА: Pixabay

Частен хеликоптер изчезна край село Гърмен, което се намира близо до Гоце Делчев. Няма връзка с пилота и не е ясно къде точно е паднала машината, която е летяла към Пловдив . По неофициална информация връзката с пилота се е изгубила около Цалапица.

В 7:35 часа частен хеликоптер "Робинсон 44" излетял от Гърмен към Пловдив, но по-късно е изчезнал. На този етап се знае само кога е излетял. Само пилотът е бил вътре, въпреки че вертолетът е 4-местен.

В момента го търсят военен хеликоптер и самолет, разказаха източници близки от разследването, като уточниха, че търсенето е из Родопите.

Към момента няма информация за пострадали. Не е ясно къде точно е паднала машината.

В полицията в Благоевград все още нямало постъпил сигнал за паднал хеликоптер. В Центъра за Спешна медицинска помощ са получили сигнал за евентуален такъв инцидент. "Нямаме яснота къде е точното място на евентуално паднал хеликоптер. Разпоредил съм един екип да тръгне от Благоевград, за да подсили колегите в района на Гоце Делчев", каза директорът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов.

Изчезналият хеликоптер е бил нает от Югозападно държавно предприятие, за да пръска срещу борова процесионка. Машината е излетяла тази сутрин около 7,40 ч. от стадиона в Гърмен, за да се прибира към Пловдив, но няколко часа по-късно е изчезнала връзката с пилота.

Хеликоптерът е в района от 19 септември. Пръскала е и в различни райони, като вечер се е прибирала на стадиона в Гърмен, а екипажът е нощувал в базата на Горското стопанство.

В периода от 19 до 21 септември 2023 е извършено въздушно пръскане срещу борова процесионка в държавни горски и ловни стопанства: ДГС Сливница – на площ от 666 дка, ДЛС Дикчан – 2309 дка, ДГС Гърмен – 1887 дка и ДГС Петрич – 1245 дка.

Културите от черен бор са били третирани по предписание и контрол от страна на ЛЗС София и БАБХ. Пръскането ще ограничи популацията на вредителя в третираните райони.
Авиобиологичната борба е за сметка на стопанската дейност на ЮЗДП, а стойността е около 60 000 лева

Очаквайте подробности.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>