Христо Иванов: Атанасов е обсъждал реформата в службите с Борисов, получи подкрепа

20.09.2023 17:42
Христо Иванов Снимка: Велислав Николов

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов е обсъждал реформата в службите лично с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и е получил подкрепа за нея. Това разказа колегата му Христо Иванов.

Той работи дълго време да се изработи концепция, обсъждал го е лично с Бойко Борисов, получавал е подкрепа да работим в тази посока. В един момент без един телефонен разговор, се оттегля тази подкрепа, разказа Иванов пред Би Ти Ви и отправи призив партиите да се върнат на масата за преговори и ако ГЕРБ имат по-добра идея, да я предложат.

Беше в опит да се подкрепи правителството и да се даде парламентарна подкрепа за него, обясни Иванов защо е било нужно депутате да гласуват отмяна на забраната за внос на зърно от Украйна. Призна обаче, че може би не е било нужно Народното събрание да се намесва, тъй като премиерът се е справял добре, а парламентарното решение по-скоро е попречило.

Иванов похвали Денков за решението му да се извини на бранша за думата "терористи" минути на брифинг по-рано.

Участваме във възможното управление, което да я въведе в управляемост, което започна да решава секторни и структурни проблеми, които не са били решавани с години, каза Иванов.

Това е възможното управление и то е толкова добро, колкото може да следва своите приоритети.

Днес, като гледам акад. Денков си казвам да струва си. Като гледам оставката на моя приятел Атанас Атанасов си казвам, че още много път имаме път да извървим, коментира Иванов.

Ние нямахме право да не опитаме да придвижим страната напред. Това е толкова важно, че дори дългогодишни опоненти, разбират като ДПС, че е добре за страната и техните избиратели да подкрепят тези приоритети, обясни Иванов и добави, че 30 гласа по съществени теми са важни.

Съпредседателят на ДБ призна, че ГЕРБ са стабилни, както и че когато "са си сложили главата в торбата", не са имали илюзии.

Атанас е сериозен, отговорен човек с много опит. Усеща, че е време да даде много важен сигнал - че една от ключовите теми за сигурността за страната, ще намерим ли политическа воля да реформираме службите.

Други от От страната и света

Само в "24 часа" на 20 септември - Топенето на алпийските ледници може да доведе до спиране на АЕЦ “Козлодуй”

Само в "24 часа" на 20 септември четете:  - Гергов отдаде ЦУМ за 20 години, тайна е цената. Спа, копия на египетско изкуство и розово масло на метри от президент и премиер

Работата (не) е всичко. Но къде е в Аз-концепцията ви

Като осъзнаете мястото й в личните си ценности, ще сте по-успешни и по-удовлетворени от живота си "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

>