Борисов държи ПП-ДБ в напрежение, ГЕРБ обяви кандидати за районите, но не и кой ще е срещу Терзиев

17.09.2023 13:32 Весела Бачева
Георги Георгиев представи всички 24 кандидати за районни кметове

И в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължи да държи ПП-ДБ и цяла София в напрежение. И въпреки очакванията, че в деня на столицата ще обяви кандидат за кмет, който ще опита да спечели местните избори, не го направи.

До час очаквам ГЕРБ да издигнат кандидата си, обяви сутринта кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев. Това обаче не се случи дори при регистрацията на ГЕРБ в общинската комисия в София. Там дойдоха всичките 24 кандидата, които бяха представени от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Депутатката от ГЕРБ-СДС Евгения Алексиева например ще е кандидат за районен кмет на местните избори на 29 октомври.

30 минути по-рано документите си внесоха и от обединението на ПП, ДБ и "Спаси София", като на влизане Васил Терзиев обяви, че чака да чуе името на най-големия си конкурент до час. Това обаче не се случи, а Георгиев обеща името да стане ясно "до дни".

Сред кандидатите са има опитни районни кметове - Младен Младенов на "Връбница", Иван Божилов на "Илинден", Ивайло Цеков на "Искър".

В битката влизат още училищният директор Диян Стаматов, който досега оглавяваше групата им в СОС, и певицата Йоанна Драгнева, която бе общински съветник.

Други от От страната и света

Малките фирми няма да внасят ДДС за това, което продават, ако оборотът им е под 166 хил. лева

Бонусът ще важи и при износ  за  ЕС, ако компанията не прескача прага от 100 000 евро  Още облекчения за големите компании, които работят у нас, предлага финансовото министерство

Божидар Божанов: В антикорупционните органи трябват политически неутрални лица, Бойко Рашков е депутат

От ПП-ДБ искаме оставката на Антон Славчев като шеф на антикорупционната комисия, а не тестваме мнозинства, каза за БНТ депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов

ДАНС: България няма нищо общо с пейджърите, взривени в Ливан и Сирия

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност", съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници"

Нападнатата бременна музикантка във Варна: Притесних се първо за детето

38-годишна бременна украинка е била нападната във Варна . Жената е изкарвала парите си като уличен музикант, когато мъж във видимо нетрезво състояние започва да я обижда, а след това я удря в лицето

Продължава делото срещу шофьора, убил 15-годишния Филип на пешеходна пътека

Продължава делото за смъртта на 15-годишния Филип, който беше прегазен на пешеходна пътека на столичната улица "Гурко" миналия септември. Подсъдим е 37-годишният Петър Тодоров

>