"24 часа" срещу "Наглите на пътя": Влекач изпреварва тир на двойна непрекъсната линия по пътя Русе-Бяла

15.09.2023 18:00
Снимката на Камен Филипов, запечатала опасното задминаване на влекача по пътя Русе - Бяла.

Шофьор на бял влекач “Волво” изпреварва друг товарен камион при двойна непрекъсната червена линия в отсечката на смъртта Русе - Бяла.

Камен Филипов изпрати в редакцията на “24 часа” този кадър, провокиран от аналогична случка в Кресна, описана от наш репортер на 10 септември.
Снимката на наглия шофьор с камиона “Волво” е с дата 5 септември и е на пътя Русе - Бяла, преди село Волово.

Прочетох ваша статия във вестника и поради многобройните ми опити да подам сигнал, реших да препратя и на вашия мейл.

Както ясно се вижда на снимката, товарният автомобил изпреварва неправилно с превишена скорост и пренебрегвайки ясно положена нова маркировка, която предстои да бъде изпълнена като в Кресненско дефиле.

Тази информация е изпратена първо на мейл в Пътна полиция - Русе.

Пътят Русе - Бяла е известен с многобройните си смъртни инциденти и е на челни места в страната, написа Камен Филипов.

В четвъртък той отново потърси “24 часа”, за да уточни, че от МВР в Русе са се свързали с него и са го уведомили, че сигналът му е препратен на Пътна полиция - Бяла.

Ето как Камен описва историята на фотоса от село Волово: Работата ми е свързана с много пътувания в района и често ставам свидетел на подобни безобразия по пътищата и опасно каране. Надявам се да се вземе отношение по сигнала ми, защото на този път всеки от Русе е загубил свой близък или познат.

Не може само да ходим на погребения, трябва да се вземат мерки и да се засилят екипите по пътя.

На отсечката на смъртта, както е известен пътят между градовете Русе и Бяла, през 2022 г. има 38 катастрофи с 8 убити и 25 ранени.

В четвъртък и полицията в Благоевград извика шофьора на автомобил, който за две минути два пъти “прегази” червената абсолютно забранена за изпреварване лента в Кресна.

Само 5 часа в неделя, 10 септември, бяха нужни на МВР в Благоевград, за да открие своя “нагъл” съгражданин, който застраши живота на десетки семейства, които търпеливо бяха принудени да се движат с почти 30 километра в час в адско “следпразнично” задръстване до Благоевград.

“24 часа” обяви акция “Наглите на пътя” - изпращайте номерата и снимки на колите на потенциални убийци

Те са нарушители и потенциални убийци. Правят го, защото са нагли.

Хитреци, които прелитат в града на червен светофар, навлизат в бус лентата, не намаляват пред пешеходна пътека.

В обичайните празнични и уикендни задръствания по магистрали и пътища се опитват да излетят през аварийната лента отдясно или се “врязват” нахално в автомобилите, престроили се в една колона заради ремонти или катастрофи. Ако не ги спрем и стреснем, ще продължат да осакатяват и убиват себе си и невинни.

Затова “24 часа” очаква вашите снимки на наглите на пътя. Ще показваме автомобилите и лицата на шофьорите, ще проверяваме дали и как са били наказани.

Така ще опитаме заедно да спасим животи.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>