ГЕРБ номинира Златко Живков за кмет на Монтана

12.09.2023 13:22
Златко Живков

ГЕРБ номинира Златко Живков за кмет на Монтана, съобщиха пред bTV от партията.

Златко Софрониев Живков е български политик, член на СДС, кмет на Община Монтана от периода октомври 1999 до ноември 2023 г.

През 1999 г. кандидатурата му е издигната от СДС за кмет на Община Монтана. От 2003 г. Живков е независим и в последната си кандидатура през 2019 г. е подкрепен от Местна коалиция „СДС“ (ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС).

Като кмет управлява общината шест мандата в периода 1999 – 2023.

Живков е заместник-председател на Управителния съвет на НСОРБ от 2007 до 2011 г. Той е бил член на Управителния съвет на НСОРБ от 2015 до 2019 г. Член е на Европейския комитет на регионите и от 2007 г. и член на Комисията за социални въпроси на КР Политика, образование, заетост, изследвания и култура и Комисията за икономическа политика.

Живков е председател на Управителния съвет на Агенцията за регионално развитие и Бизнес център 2000 – Монтана, а също и член на Ротари клуб – Монтана. Живков поддържа всички спортни дейности в Монтана, включително и футболен клуб ФК Монтана, баскетболен отбор БК Монтана 2003 и волейболния отбор на Монтана, всички играещи на национално ниво. Докато учи във Велико Търново, Живков играе футбол редом с българските футболни легенди Красимир Балъков и вече починалия Трифон Иванов.

През 2019 г. той е награден за „Кмет на Годината“ и преизбран за своя 6-и мандат с 15 721 гласа, 71,75% от всички избиратели, което е най-голямата му подкрепа дотогава.

Други от От страната и света

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

>