Васил Божков иска да вземе властта в държавата като политик (Видео)

09.09.2023 12:01
Васил Божков

Каза още, че може изобщо да не се стигне до дела срещу него в съда

Целта на завръщането на Васил Божков в България е да вземе властта като политик. Това стана ясно от пресконференция, която той даде на живо на страницата си във фейсбук на страницата си във Фейсбук. Журналистите бяха събрани в хотел "Хаят" след предварителна регистрация, а бизнесменът отговаряше от офиса си на "Московска" 8, където пребивава по време на домашния си арест с електронна гривна.

Той каза, че иска да обедини всички партии, които са против статуквото и с гласовете на мълчаливото мнозинство, което сега не гласува да спечели изборите и да спаси държавата. Под статукво той разбира ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС. Борисов и Пеевски трябва да бъдат изличени от властта, а също и Промяната, която е Комсомолът на ГЕРБ, смята Божков.

Той каза още, че може изобщо да не се стигне до дела срещу него в съда.

Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше организирана атака като военна операция - арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми. За ритона не мога да кажа, защото нямам достъп до колекцията, отговори Божков на първите въпроси.

Спекулацията с моето връщане е манипулация на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е ектрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по собствена воля и отговорност.

По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов аз съм защитен свидетел, каза още Божков. Не му предлагали да стане, но той бил защитен свидетел.

Единственото вредно нещо за България е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата сцена, за да има България някакво бъдеще, каза той.

Обясни, че с Алексей Петров не се познавал добре, отдавна не се били виждали. Неговото прибиране нямало нищо с убийството.

ПП мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме против статуквото, а Борисов и Делян Пеевски са статуквото, обясни още Божков.

Той помоли да не бъде принизяван с криминални персонажи като Къро и като Найденов, който бил психично болен човек.

Измислени неща били, че е свързан с Къро, нямал нищо общо с побоя на Слави Ангелов, този свидетел имал психически отклонения.

По следствието, за което е разпитван обясни, че е подписал декларация да не казва какво е казал.

"Не би ме удовлетворило реми, партията трябва да завърши с победа на белите", каза той на въпрос на "24 часа" дали би го удовлетворило реми.

Моята кауза е да направя нещо за България и българския народ, не мисля повече да се занимавам с бизнес, правил съм много неща за българския народ, за спорта, а те унищожиха колекцията ми, заяви още той.

Запитан за Любена Павлова каза, че дали е била в Дубай или не, той не знае. А защо е бил отстранен Гешев, за него било загадка.

Той обясни, че няма да може да каже каква информация ще разкрие пред американските власти в средата на септември.

Божков допълни, че европрокуратурата го разпитвала по неговия сигнал. За сградата, в която щял да прави музей, вече не била негова.

"Договорки не правя, никой не ми е давал гаранции, бях на косъм да стоя осем месеца в ареста", каза той. Щял да се опита да обедини всички, които били притив статуквото.

Като човек под домашен арест, всеки можел да идва при него и да го организира.

Той отново каза, че чака делата, защото не бил извършил никакви престъпления.

Той беше пуснат под домашен арест с решение на Софийския апелативен съд във вторник. Сградата, в която пребивава Божков, се намира на ул. "Московска" 43 в София, където се помещава офисът на компанията му "НОВЕ Холдинг". Той ще носи електронна гривна.

Ако се съди по коментарите под поста, феновете и последователите му проявяват интерес не само към това дали има сделка с прокуратурата и каква е тя, дали е бил екстрадиран или се е върнал сам, а и каква ще бъде съдбата на бизнеса му, особено на този с лотарийните билети.

Както "24 часа" писа Софийската градска прокуратура оттегли искането си за задържане на Васил Божков по делото за организирана престъпна група за криминални престъпления.

Той получи и третата по тежест мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на милион и половина лева. Тя е по третото му дело за незаконно държане на антики и пране на пари. Адвокатът му Георги Гатев обаче щял да я обжалва пред апелативния съд.

Други от От страната и света

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

>