Две изнасилвания вкараха в затвора за 30 години актьора Дани Мастерсън

08.09.2023 11:10
Актьорът Дани Мастерсън СНИМКА: Личен инстаграм профил

Американският актьор Дани Мастерсън, виден член на Сциентоложката църква, беше осъден на 30 години затвор за две изнасилвания от съд в Лос Анджелис, съобщиха световните осведомителни агенции, предава БТА.

Така 47-годишният комик, известен с ролята си в сериала "Шеметни години", който беше признат за виновен през юни, получи максималната присъда, която го грозеше.

По време на съдебния процес три жени, също сциентоложки, го обвиниха, че ги е изнасилил в дома си в Холивуд хилс между 2001 и 2003 г.

Съдебните заседатели се произнесоха в полза на две от жените, но не успяха да постигнат единодушно решение, необходимо за осъждането по третия случай.

По време на изслушването обвинението твърдеше, че актьорът е "дрогирал и изнасилвал" жертвите си.

Делото, което започна през 2017 г. след обвиненията срещу бившия продуцент Харви Уайнстийн, които предизвикаха движението #Аз също, повдигна и въпроси за ролята на Сциентоложката църква. По-специално две от жените казаха, че организацията, която е много добре установена в Лос Анджелис, ги е разубедила да се свържат с полицията.

Защитата на Дани Мастерсън настоява, че версията на тъжителките за събитията се е променила през годините и предполага, че предразсъдъците срещу сциентологията може да са мотивирали процеса.

По време на предишния процес през ноември други съдебни заседатели отказаха да се произнесат, защото не постигнаха единодушие.

Дани Мастерсън става известен в края на 90-те години на миналия век с ролята си в сериала "Шеметни години", в който играе с Мила Кунис и Аштън Къчър. Той участва с Ащън Къчър и в сериала "Ранчото" , но през 2017 г. беше отстранен, след като полицията в Лос Анджелис потвърди, че разследва обвинения в сексуално посегателство срещу него.

След ареста на актьора през юни 2020 г. окръжната прокуратура на Лос Анджелис е уведомила, че е снела други две обвинения в сексуално посегателство срещу него поради липса на доказателства и поради изтекла давност.

Други от Възход и падение

Димитър Бербатов по ханбок в Сеул (Снимки)

С Рио Фърдинанд бъзикат друг известен приятел - Патрис Евра, избраха му женска дреха Когато пет звезди на "Манчестър Юнайтед" и добри приятели се съберат в Южна Корея и домакинът иска да въведе

Лили Иванова заспива в 2 часа през нощта, на 85 г. чете книга всяка вечер

Звездата никога не е проверявала колко пари е изкарала от турне, но всяка година вдига двойно хонорара на хората си Много се смее на вицовете за себе си Лили Иванова не заспива преди 1-2 часа през

Дженифър Лопес си е направила операция на очите

Американската актриса и певица Дженифър Лопес се оперира след развода си с актьора Бен Афлек. Съответната информация е предоставена от Radar Online. Според анонимен източник след раздялата със

На 20 октовмри рожден ден имат

Илонка Каратодорова-Димова, директор “Бизнес център” - София, в Банка ДСК Джуди (Юлиан) Халваджиян, тв продуцент Георг Георгиев, депутат, лидер на младежката организация на ГЕРБ Виктор Калев

"Горкото момиче, днес си ти" - Мохамед ал Файед имал "машина" за откриване на млади жени

Покойният бизнесмен се държал хищнически към свои подчинени по цял свят, но заради знатния си статут оставал ненаказан Покойният милиардер Мохамед ал Файед може да се окаже най-големият сексуален

>