Душан Керкез е новият старши треньор на "Ботев" (Пловдив)

04.09.2023 17:40 24 часа Пловдив онлайн
Душан Керкез Снимка: Botevplovdiv.bg

 Душан Керкез е новият старши треньор на "Ботев" (Пловдив), съобщиха ръководството на клуба.  Специалистът пристига на стадиона на "канарчетата", като за последно той бе начело на сръбския "Чукарички".

Той е роден на 1 май 1976 година в Белград. Футболната му кариера като полузащитник минава през отборите на "Вождовац", "Раднички", "Леотар", "Риека", "Жрински Мостар", АЕЛ (Лимасол) и "Арис" (Лимасол), записвайки над 320 двубоя. Той има и 4 мача за националния отбор на Босна и Херцеговина.

Треньорската кариера на Душан Керкез започва в АЕЛ (Лимасол) през 2014г. През 2015г.  застава начело на академията на "Анортозис". След кратък период, той се завръща в АЕЛ (Лимасол) като спортно-технически директор. През 2016г бива назначен за старши треньор на АЕЛ (Лимасол) до 21 години, а през 2018г застава начело на първия отбор на “жълто-сините”.

С кипърския отбор той печели Купата страната през 2018/19 и успява да класира отбора в европейските клубни турнири (квалификации за Лига Европа).

През август 2023г Керкез застава начело на сръбския "Чукарички". С тима  той записва 49 двубоя, от които печели 31, завършва наравно 7 пъти и допуска 11 поражения.

В щаба на Душан Керкез влизат Александър Петрович (помощник-треньор) и Игор Делибашич (кондиционен треньор).

Керкез ще бъде официално представен пред медиите и феновете на 5-ти септември от 14ч. в залата за пресконференции на стадион “Христо Ботев” под Трибуна Изток.

Други от Футбол

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

Илиан Илиев продължава без загуба, взе втора победа с националите - 1:0 над Северна Ирландия в Пловдив

България победи с 1:0 Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите, като победния гол вкара Кирил Десподов в 40-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига С се игра на стадион „Христо Ботев" в

>