Режисьорът на "Приятели" разкри защо е трябвало да "приключат" с Емили

03.09.2023 09:44
Емили и Рос Кадър: Youtube, от сериала " Приятели"

Режисьорът на "Приятели" - Джеймс Бъроуз, разказа за изненадващото решение, до което екипът му стигнал, пише сп. "People".

В книгата, озаглавена "Режисирано от Джеймс Бъроуз", мъжът намекна, че в ситкома от 90-те години почти е преквалифицирал Хелън Баксендейл, която играе Емили. Причината според него била, че "тя просто не е толкова забавна, колкото Дженифър Анистън (превъплътила се в Рейчъл Грийн)".

"Беше мила, но не особено забавна", пише Бъроуз за Баксендейл. Режисьорът смята, че тя и Дейвид Шуимър, който играе за кратко нейн съпруг, не си пасвали помежду си. Бъроуз отбеляза, че ако има химия, сценаристите се заемат да измислят някакъв начин да задържат актьора. "В ситкомите и във всеки вид романтична комедия, е важно да има химия между актьорите. Тогава се убедихме, че ако търсим нов човек за екипа, той трябва да е също толкова забавен, колкото е Рейчъл Грийн."

И въпреки че кастингът за нова Емили не е бил напълно изключен, Бъроуз казва, че това би било трудно поради "кратките" срокове на шоуто. "Често не можеш да направиш нов кастинг поради кратките срокове за заснемане или други съображения", обясни той. "Трябва ни някой, който да разсмива хората. Понякога се случва да избереш човек за роля, която не му пасва и той не успява да се справи с нея."

Емили се появява за първи път в сезон 4 и участва в общо 14 епизода.

Тя и Рос стават по-близки в сезон 5, а феновете на "Приятели" помним, че сватбата им бе всичко друго, но не и тържествена - той позорно произнесе името на Рейчъл по време на клетвите вместо нейното. Бракът им не продължи дълго. Емили искаше Рос да се съгласи да не се вижда повече с Рейчъл, което той отказа да направи. Когато тя призна, че не може да се довери на съпруга си, връзката им приключва.

След което героинята на Хелън е отписана от сериала. В крайна сметка Рос и Рейчъл отново се събират. И въпреки че Шуимър и Анистън никога не са се срещали в реалния живот, химията между актьорите бе очевидна и извън малкия екран, предава Дир.бг.

"В някакъв момент бяхме силно влюбени един в друг", каза Дейвид за Дженифър по време на специалното събиране на актьорите от сериала през 2021 г. "Но винаги се разминавахме. Все някой от нас бе във връзка и спазвахме дистанция."

Анистън пък отговори: "Имам чувстовото, че ако бяхме двойка и в реалния живот и се целунем, това ще се отрази и в националната телевизия."

Други от Възход и падение

Плеяда от звезди на партито за новия сезон на bTV

bTV Media Group постави официално началото на своя нов телевизионен сезон на бляскаво събитие, което събра журналисти, медийни експерти и гости от телевизионната индустрия

Яна Маринова, Дичо и Дивна играят и пеят за 10 000 души в нужда

С благотворителни концерти, представления и мачове популярни актьори, певци и инфлуенсъри апелираха за толерантност и разбиране на онези, за които допълнителната и специалната грижа са

Камелия: Бях готова да пея на Новак Джокович без хонорар

Бях готова да пея на Новак Джокович без хонорар. Това обяви Камелия след вчерашния мач и полемиките около песента "Луда по тебе", която сърбинът поиска да слуша

DJ Marten за скандала с любимата песен на Джокович: Това са неща, за които се боря

"Истината е, че бях изненадан колко много хора желаят да споделят мнение по въпроси, по които никой не ги е питал. Нямам никакво желание да коментирам случката - това са неща

След обвиненията в плагиатство, Майли Сайръс е в стрес заради Лиъм Хемсуърт (Видео)

Майли Сайръс била в сериозен стрес, че ще трябва да "разкрие публично", че бившият й съпруг Лиъм Хемсуърт е "вдъхновението" зад нейната хитова песен от 2023 г

>