Роднина ли е Мис Варна на Зоуи Кравиц?

03.09.2023 09:00
Елизабет Кравец
Зоуи Кравиц
Варненката обожава конете. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
От години се занимава със спортни танци.
С короната
С Мира Матеева

Роднина ли е Мис Варна на Зоуи Кравиц?

Този въпрос си задават любителите на женската красота, след като се чу за новата Мис Варна - Елизабет Кравец. Тя има украински корени по баща, също като легендарния рок музикант Лени Кравиц.

Той, макар и чернокож, по бащина линия има корени също от Украйна. Украинската дума “кравець” значи пастир, кравар. В Америка бащата на Лени Кравиц я пригажда за по-лесно произношение и тя става на английски Kravitz.

Сай Кравиц е дългогодишен продуцент на новините по NBC, а неговата внучка Зоуи Кравиц е модел и актриса, лице на козметичната линия на “Ив Сен Лоран” и също много красива жена.

Еднаквите фамилии са просто съвпадение. Двете красавици Зоуи Кравиц и Елизабет Кравец нямат роднинска връзка, но наред с имената, имат още една прилика - и двете са ослепително красиви.

Изборът на Елизабет за Мис Варна предизвика вълна от коментари. В социалните мрежи се появиха злобни писания, че е украинка и няма място в този конкурс. Тук-таме имаше дори подмятания, че и тя е с корекции по себе си. Явно някои хора трудно преглъщат успехите на другите, а личните им комплекси категорично не позволяват да приемат очевидната красота. Но одобрителните постове и поздравленията бяха повече. Всъщност за първи път победителка в конкурс получи толкова голяма подкрепа. След първоначалната шумотевица с твърденията, че е украинка, се оказа, че Елизабет Кравец има 1/4 украинска кръв. Баща ѝ е наполовина украинец, наполовина евреин. Майка ѝ обаче е българка. Освен това новата Мис Варна от 10 години живее в България и е с български документи. Така че има пълното право да участва в този конкурс.

“Аз се чувствам напълно българка, живея тук вече 10 години с моето семейство, тук е моето училище, тук са ми всичките приятели. Напълно българка се чувствам, варненка.”

Така определя себе си носителката на титлата “Мис Варна 2023” Елизабет Кравец по повод нападките. Реакцията не я изненадала заради създалото се положение с войната в Украйна, но се опитва да обърне гръб на омразата, защото тя не носи нищо добро.

“Положителните коментари и хората, които ме подкрепят, са много повече, така че не обръщам внимание на негативното и съм щастлива”, казва тя.

Мис Варна е родена в Киев, Украйна, след това семейството ѝ се мести в Израел. Тя е на 7 години, когато се установяват да живеят за постоянно в България.

Елизабет ще е в 12-и клас в руското училище във Варна и догодина я очаква абитуриентски бал. Все още не знае какво ще учи след това, иска ѝ се да развива кариерата си на модел. Успешните изяви в тази сфера обаче са извън пределите на страната ни, така че, ако реши със сигурност да тръгне в тази посока, ще трябва да отложи за известно време висшето образование или ще трябва да учи задочно.

Във Варна Елизабет живее със семейството си в къща и с по-големия ѝ брат често помагат за градината. Имат и куче, за чиито разходки обикновено се редуват. Баща ѝ се занимава със строителство, а майка ѝ се грижи за всички тях.

За разлика от повечето момичета на нейната възраст Елизабет почти няма време за забавления с приятели. Обожава да язди коне, дори известно време е тренирала езда. Предричали ѝ големи успехи, но тя избрала спортните танци, които отнемат голяма част от времето ѝ. Често посещава фитнес. Била само на 13 години, когато влиза в модния бранш. Изкарала курс за модели, а зад гърба си вече има десетки ревюта и фотосесии.

Опитът ѝ в спортните танци е още по-сериозен. Занимава се с тях от 13 години, тренира в клуб “Варна” и представя страната ни на конкурси по цял свят, където, разбира се, никой не я пита защо се явява от името на България, като има 1/4 украинска кръв. И печели медали за България. Тя е седма в света и 10-кратна шампионка на страната ни. С нейния партньор по танци се готвят за предстоящото световно първенство, което ще се състои на 26 ноември в Белгия.

Затова след участието в “Мис България” я очакват всекидневни сериозни тренировки, за да се представи на ниво. “От години се състезавам и прославям България на елитни спортни състезания и правя всичко възможно знамето на България да се вее високо на почетната стълбичка на световно ниво”, казва синеоката красавица.

Елизабет владее английски, руски, а отскоро учи и испански език.

Очевидно толкова сме свикнали младите момичета да имат корекции по себе си, че дори за Елизабет пускат коментари, че е променила външния си вид, въпреки че ясно личи естествената ѝ красота. Висока е 178 см, има перфектна фигура и няма нито една естетическа промяна по себе си. Включително плътните устни са си нейни, въпреки че мнозина заподозряха, че можи би си е сложила хиалурон.

За короната на Мис Варна тя се конкурира с още 21 момичета, които пък са избрани сред 50, допуснати до финалния кастинг преди самия конкурс. Пищният спектакъл се подготвя в продължение на цяла година, а за финала момичетата репетират цял месец. В първи тур кандидатките за короната дефилираха с еднакви като модел спортно-елегантни къси рокли в три различни цвята. Втори тур се състоя от две части, като първата бе артистичен пърформанс, а втората - класическо дефиле по бански костюми. Трети тур по традиция бе с официални тоалети, шити специално за конкурса. В спектакъла участваха също 40 танцьори и актьори. А водещи бяха оперните певци Деян Вачков и Илина Михайлова.

В момента тече трескава подготовка за конкурса “Мис България”, който ще се състои на 10 септември в София. В него ще участват 20 момичета от цялата страна и Елизабет Кравец ще бъде една от тях. Репетициите ще стартират на 6 септември. За първи път конкурсът, който се организира от Ирина Папазова и нейната агенция “Интерсаунд”, ще се състои в партньорство с “Ню Бояна”.

А спектакълът ще се проведе сред декорите в Киноцентъра. Идеята е, ако сред участничките има момичета с актьорски заложби, да получат шанс да развиват таланта си. Забелязаните от екипа на “Ню Бояна” красавици ще получат безплатни курсове по актьорско майсторство и възможност за участие в чужди продукции, които се снимат у нас.

Мира Матеева организира конкурса “Мис Варна” от 18 години

Скандалът раздели България и се проточи твърде дълго, по темата се изказаха хора, които нямат никаква представа за критериите за участие в конкурсите за красота. А те в световен мащаб се промениха драстично през последните няколко години. Например на “Мис Свят” могат да участват раждали и омъжени жени, големи конкурси се печелят от транссексуални и т.н. Мястото на раждане няма никакво значение за конкурси като “Мис Варна”, важно е гражданството, като се допускат и участнички от други градове, стига те да са свързани по някакъв начин с града - да учат или работят тук.

От създаването си през 2005-а година конкурсът “Мис Варна” винаги е бил отворен към участнички от смесени корени и това никога не е било тема за разискване. “Мис Варна” няма славата на нагласен конкурс, тук печели най-красивата и най-добре подготвената, журито се състои от 20 души и няма как да бъде подкупено не само заради числеността си.

Варненската школа е най-добрата и нашите момичета се класират винаги в челната тройка на конкурса “Мис България”. Те са най-подготвени и респектират с присъствието си. Имаме шанс да спечелим и тогава ще се целим в конкурс от световна величина.

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>