Снимайте "Гледки за споделяне" и през септември - има празници, имате време!

01.09.2023 06:30
Васил Гинов се включва в конкурса “Гледки за споделяне” с кадър на Кадин мост.

Читателите ни изпратиха над 300 фотоса от красиви места, направени през отпускарския август

Чували ли сте за т. нар. Кадин мост? С красивия кадър Васил Гинов ни показва колко е впечатляващ и ни запознава с историята му.

Каменният мост над река Струма се намира в центъра на село Невестино, по шосето Дупница - Кюстендил, на 26 км от Дупница. На моста има плоча с издълбан надпис на арабски, от който се разбира, че строежът е станал по заповед на везира Исхак паша през 874 г. от Егира, т.е. през 1470 г., по време на управлението на султан Мехмед II.

“Смятан е за един от най-забележителните паметници на строителството в България от този период, а през 1968 г. е обявен за архитектурно-строителен паметник”, ни пише Васил Гинов.

А чували ли сте за родопските каменни къщи в село Киселчово? Виждали ли сте напоследък пясъчните лилии в Аркутино или делфините, които плуват рано сутрин пред Ривиера?

Това са само няколко кадъра от всичките над 300 великолепни снимки на България, изпратени досега от читателите ни за конкурса “Гледки за споделяне”.

Те не само показват колко е хубава родината ни, а са и неопровержимо свидетелство как всяко кътче в нея заслужава да бъде видяно.

Точно заради онези малко познати места - романтични, вдъхновяващи, носталгични и много красиви, конкурсът ще бъде удължен до края на септември.

Идеална възможност за снимки са дългите почивни дни в най-красивия месец на годината. Цветовете му ще придадат неповторим колорит на кадрите от местата, които посещавате.

Чии са най-красивите кадри - очаквайте награди

- За най-добрите фотографи - уикенди в красиви точки на България

- Ценни книги за всяка библиотека

- Фланелки с Малкия Иванчо и най-смешните му вицове

За да участвате и вие в конкурса “Гледки за споделяне”, изпратете ни на 24ojivlenie@24chasa.bg кадри на живописни според вас места в България с кратко описание. А най-красивите ще се появят на сайта 24chasa.bg.

Други от Възход и падение

Науката е слънчоглед, каза Любен Дилов-син и изпрати внучка си на училище

Снимки от първия учебен ден публикуваха още Радина Кърджилова и Орлин Павлов  "Напред, науката е ...слънчоглед! Човекът, мила внучке, се различава от чайника по това

Топмоделът Бианка Балти: Имам рак на яйчниците, порaзил е и други органи

Италианският топмодел Бианка Балти обяви сензационно, че е била оперирана спешно от рак на яйчниците в трети стадий. Бианка съобщи това в публикация от няколко снимки в инстаграм

След молбата за развод Дженифър Лопес и Бен Афлек се целуват на обяд в Бевърли Хилс

Дженифър Лопес и Бен Афлек са видени да се „целуват" и „държат за ръце" по време на семеен брънч в събота, 14 септември. Наистина неочаквана новина, като се има предвид

На 16 септември рожден ден имат

Илхан Кючюк, евродепутат, зам.-председател на ДПС, съпредседател на Алианса на либералите и демократите в Европа Николай Гигов, бизнесмен Мариана Николова

Мария Бакалова и френският актьор Гийом Кане са в журито на “Синелибри”

Единствената българка, номинирана за “Оскар”, влиза в състава на журито на 10-ото издание на кинофестивала “Синелибри”. Заедно с Мария Бакалова ще бъде и френският актьор Гийом Кане

>