Двукратният световен шампион Християн Стоянов получи награда от кмета на Русе Пенчо Милков

25.08.2023 16:10

1500 метра за 3:52.56 минути постигна Християн Стоянов на Световното първенство за параатлети в Париж през юли. Днес двукратният свeтовен шампион разговаря с кмета на Русе Пенчо Милков и бе отличен с награда, съобщиха от пресцентъра на община Русе. 

„Ти си гордост за Русе, Габрово и цяла България. Смятам, че с историята си можеш да въздействаш на младите хора да бъдат по-активни, да продължават да се развиват в любимата си сфера и да вярват в себе си“, каза кметът.

Заедно с треньора Евгени Игнатов тримата обсъдиха предстоящата подготовка на атлета за следващите световни състезания и желанието му да мотивира младите със своя пример, позитивни послания и здравословен начин на живот.

За състезателя на СЛАК „Дунав“ това е втори световен връх и му осигурява квота за параолимпийските игри през 2024 г., които също ще се проведат във френската столица. Бягането на Стоянов бе изключително силно, защото той остави на 1,3 секунди зад себе си втория - Майкъл Роджър от Австралия, докато бронзовият медалист Бехир Агуби от Тунис остана на над пет секунди след родния шампион.

Други от От страната и света

Проливен дъжд наводни Перник (Видео)

Проливният дъжд в съботния следобед наводни Перник. Това стана ясно от видеа в социалните мрежи. За Перник и областта за днес е обявен жълт код за обилни валежи

Тир се обърна на Околовръстното шосе в София (Видео, снимки)

Тир се обърна на Околовръстното на София в посока "Ботевградско шосе", преди разклона.  Кадри от инцидента бяха разпространени във фейсбук групата „Катастрофи в София"

Димитър Ганев, "Тренд": Няма да има изненади на предстоящия вот

Няма да има изненади на предстоящия вот на 27 октомври. Това заяви  политологът от „Тренд" Димитър Ганев по "Нова". По думите му електоралната периферия – избирателите

38-годишна шофьорка причинила мелето по пътя Карнобат-Айтос, сред ранените са двете й деца (Снимки)

38-годишна шофьорка е причинила челната катастрофа по пътя Карнобат-Айтос днес следобед, при която пострадаха петима, съобщават от Областната дирекция на МВР Бургас

Радостин Танев: Сметката е проста - 10 заети кв. метра от индустриалната зона на Стара Загора означават 1 работно място

Целта ни е градът да е предпочитан за работа и живот, казва зам.-кметът - Г-н Танев, преди години символ на Стара Загора бяха промишлени гиганти като ДЗУ и комбината по роботостроене "Берое"

>