Строителят на Колежа: Аз и мои приятели подарихме 2,5 млн. лв. на Зингаревич

21.08.2023 15:45 24 часа Пловдив онлайн
Илиян Филипов Снимка: Архив

Обвини собственика на "Ботев", че е затрупал клуба със заеми към себе си

И аз, и мои приятели от бизнеса подарихме на Зингаревич 2 млн. и половина лева. Никой от нас не получи благодаря за подкрепата, която му оказахме. Много бих се радвал и на мен някой безвъзмездно да ми беше дал за моя личен бизнес дълготрайни материални активи, както са Колежа и базата.

Това обяви строителят на стадиона на "Ботев" (Пд) Илиян Филипов в писмо до всички фенове на жълто-черния клуб. Бизнесменът обвини Антон Зингаревич, че е натоварил отбора с огромно количество заеми към себе си, поиска той да се откаже от акциите си срещу 1 лев и го посъветва да не влиза в конфликт с феновете.

Ето цялото писмо на Илиян Филипов:

Уважаеми Ботевисти,
Не мога да остана безучастен към вчерашния пореден фарс на ръководството на "Ботев" (Пловдив). Видях празните трибуни на дългоочаквания и любим наш стадион "Христо Ботев" и затова правя това обръщение към всички вас.

Относно ПФК "Крумовград", като приятелска услуга, бях помолен от управата на отбора да помогна със селекцията, след като той влезе в А група.

Лично аз съм правил среща с всички мениджъри и футболисти, и с бюджет от 200 000 лв. на месец, заплати и осигуровки за целия клуб и футболисти, успях да постигна резултатите, които всички виждате. След вчерашния ден, нека бъде ясно на цялото българско общество, че аз приключих с футболен клуб "Крумовград"!

Това ме накара да оттегля и изцяло подкрепата си от Антон Зингаревич и руското ръководство на "Ботев" (Пловдив). Не мога да помагам на хора, които злоупотребяват с нашата любов към любимия клуб. Чух куп лъжи и обещания на срещата на феновете с Антон Зингаревич как пловдивският бизнес не помага на клуба. Моят ангажимент към Зингаревич беше да консолидирам пловдивския бизнес да му помага за една година. И аз, и мои приятели от бизнеса му подарихме 2 млн. и половина лева. Никой от нас не получи благодаря за подкрепата, която му оказахме. Много бих се радвал и на мен някой безвъзмездно да ми беше дал за моя личен бизнес дълготрайни материални активи, както са Колежа и базата.

Искам пред всички да изразя безрезевната си подкрепа към професионализма на Станислав Генчев. Знаем, че лошите резултати пораждат болка във всички нас, но нека отбележим, че закъснялата селекция е основен фактор за тях. Във вчерашния титулярен състав едва 5 футболисти присъстваха, и то не през целия период, на подготвителния лагер. Генчев е прав за елемента на психологическия проблем при футболистите. Всички знаем, че ако няма дух в колектива, и най-силният отбор губи. Духът в нашата съблекалня е на нулево ниво заради това, че футболистите ни не знаят кой им е началник.

Уважаеми Ботевисти, ние всички дадохме на господин Зингаревич най-красивия стадион в България, с най-добрата тренировъчна база, а получихме от управлението му тази жалка ситуация, в която сме в момента. Г-н Зингаревич ми бе обещал на първата ни среща, че нито един лев от дадените от него няма да бъдат под формата на заеми, и че ще получавам всеки месец справка с всички разходи на клуба /след осигурените 2 млн. и половина от бизнеса/, която аз никога не получих. А в последните дни разбрах, че любимият ми клуб е задължен на Антон Зингаревич с огромна сума в заеми.

Другата част от уговорката ни беше, че както клубът му се предоставя за 1 лв., тогава, когато реши да се оттегли, ще бъде върнат за 1 лв. без никакви задължения към кредитори.
Г-н Зингаревич, доказахте, че не успявате да изпълните “намеренията си” към любимия ми клуб. Моля ви, изпълнете обещанието си, което дадохте, щом пристигнахте за пръв път в моя офис. Заличете дълговете на клуба към вас, платете си всички други задължения на клуба към днешна дата, и върнете акциите за 1 лв., както обещахме.

Жълто-черната част на Пловдив обича много силно, но и много силно мрази. Приятелски и сърдечно ви моля, не влизайте в конфликт с нас.

Благодаря ви и ви пожелавам успешно начинание в следващия ви бизнес проект.

С уважение,

Илиян Филипов

Други от Футбол

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

Илиан Илиев продължава без загуба, взе втора победа с националите - 1:0 над Северна Ирландия в Пловдив

България победи с 1:0 Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите, като победния гол вкара Кирил Десподов в 40-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига С се игра на стадион „Христо Ботев" в

>