Шефът на СДВР: Части от разчленения труп са разхвърляни в кофи за смет на различни места

14.08.2023 08:11
Полицаи са обградили с полицейски ленти кооперацията, където бяха открити човешките останки.

Задържаният е бивш барман, от известно време живеел в столицата, сега бил безработен

Психолозите го описали като злобен, агресивен. Вероятният мотив е финансов

Останките от мъжа били карани в автомобил, шофиран от друг мъж, тъй като извършителят нямал кола

Престъплението е брутално. На 8 август получихме сигнал от близките на 41-годишен, известен на МВР с изтърпяна условна присъда, че е изчезнал. Веднага започнаха издирвателни действия, обясни за "Здравей, България" по Нова телевизия шефът на СДВР Любомир Николов по повод убития мъж, чиито останки бяха намерени в шахта на софийската улица "Г.С. Раковски".

Жертвата се е занимавала с масажно студио, имал е бизнес партньор, който не е български гражданин.

"Много бързо се ориентирахме за евентуалния извършител. Използвахме оперативна комбинация за евентуален съучастник, което беше успешно. За едно денонощие лицето се опита да прикрие следите си и да укрие вещи.

Към момента на престъплението извършителят е безработен, бивш барман в столично заведение. Мотивът за убийството вероятно е финансов, имали бизнес планове, които се бавели и може би нямало да се осъществят.

Поканил е жертвата вкъщи, после го убива с тъп предмет в главата. Тялото е занесено в банята и там е разчленено.

Части са изхвърлени в тоалетната чиния и попадат в канализацията. Кости бяха открити в 5 чувала в яма на Витоша. Помагачът е носил останките на жертвата в кофи за боклук и на Витоша", разказа старши комисар Николов.

Според него извършителят на убийството е с криминални прояви. Психолози го описват го като зъл, агресивен човек. Вероятно е бил предизвикан от провалена бизнес сделка, а жертвата е имал печеливш бизнес, за което извършителят е завиждал.

Бивш барман, а сега безработен е мъжът, заподозрян за жестокото убийство в София, съобщи Живко Коцев, който е зам.-главен секретар на МВР по Би Ти Ви. По думите му убийството е станало в късния следобед на 8 август. Задържаният е мъж с инициали В.В., добави той.

Трупните останки били изхвърлени на различни места из София, обясни и Коцев. Това го направил другия мъж, тъй като извършителят нямал кола. Другият мъж също е задържан.

Криминалистите открили два телефона, ползвани от жертвата. Единият бил намарен в кв. "Изток", другият в Студентски град.

OK

Други от От страната и света

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

>