Постригването на изневерила жена или приятелка - мода

02.08.2023 08:50
Гергана Янков, Зорница София и Пам Велидис пред Нова тв. СНИМКА: Стопкадър Нова

Порнография и тормоз над жени в големи тайни чат групи

Прекарах много време в четене и гледане - знаете ли, че това с подстригването на изневерила приятелка или жена е мода?! В Стара Загора жените казват, че е мода. Тези жени ги снимат и излагат онлайн. Това разказа режисьорката Зорница София пред Нова тв по повод обезобразеното и нарязано 18-годишно момиче в Стара Загора.

Тези изроди се възпитават от една онлайн култура и голямото нещо е какво съдържание ние позволяваме в България да се гледа свободно и какъв е механизмът, ако ти се чувстваш заплашена и тези всички заплахи, които текат от поддръжниците на изрода, как се докладва това, попита още Зорница София. Никога не съм знаела, че такова нещо съществува в Европа и България и нашите деца го знаят, допълни тя.

Всяка трета жена на възраст между 18 и 22 г. е била обект на насилие от свой бивш или настоящ партньор. 36,3% от жените в тази възраст са били насилвани физически от своя партньор, сочат данни от миналия ноември.

Има определени групи в социални мрежи като телеграм, за които всички мълчат и се качват. Понякога във връзката жената може да прати по-интимен кадър на своя партньор. И в момента, в който техните отношения прекъснат, момчето започва да разпространява снимките. Когато дадат кадрите, другите мъже започват да се интересуват къде работят тези жени, започват да ги тормозят. В една затворена група, в която членувам, много жени се оплакват от това, разказа пък авторът и модел Пам Велидис. Този случай от Стара Загора е само капка в морето.

Косата е античен знак за женствеността, идентификация на една жена, и стригането й е мародерство върху човешкото създание, това е честа мутренска практика от 90-те години, допълни пиар експертът Гергана Янков.

Трите коментираха и случая с разказаната от Тити Папазов история в подкаста на Тото.

Пред Нова тв пък Тити Папазов коментира: Ние по принцип имахме някаква уговорка - ако тя ми изневери, аз ще й обръсна косата, а тя ще ми счупи фаровете на колата, но сега това е несериозно и по никакъв начин не променя това, което се е случило. Нито съм звънял на Тото, нито съм молил някой да сваля предаването, то е факт. Сега това се преекспонира, но това не променя фактологията, че аз съм постъпил некоректно спрямо момичето.

На въпрос дали се срамува, Тити отговори: Ако не прозвучи като демагогия, логично е сега, при създалата се ситуация, да трупам негативи. Нормално е да е нещо, не знам дали се срамувам, осъзнавам, че е глупост голяма. От позицията на времето, минали са 28 г.

Нито мога да се оправдая, нето с нещо мога да върна нещата, обясни Тити Папазов. Съжалявам, че сега, когато вече е разказано, това може да бъде някакъв лош пример, не искам.

На такова нещо не трябва да се дава публичност, затова клиповете в моя канал са скрити от мен. Извинявам се, че не съм го преценил навреме, не знаех каква история ще разкаже. И моят смях е още по-обиден с оглед на ситуацията от днешна дата. Извинявам се и наистина се надявам, че повече няма да има жени в такава ситуация, заяви пък Йонислав Йотов - Тото в свой запис.

Не вярвам и един микрон на нито един от двамата. Защо никой от съучениците повече не е видял това момиче, ако е била договорка - аз ще ти острижа косата, ти ще ми счупиш фаровете. А по отношение на Тото - 4 месеца нашите деца го гледат и се смеят, и се възпитават от този "идол", а изведнъж след 4 месеца той се сети, че това е съдържание, на което не трябва да се смее. Видях го в предаването - имаше един момент, в който тялото му показваше, че се чувства неудобно, но после започна да се хили заедно с Тити, коментира Зорница София.

Проблемът е по-голям, защото има цял екип, който е видял това съдържание и го е оставил, имало е спонсори, които също не са реагирали. Не само върху Тото трябва да падне вината, всеки, който го е гледал, не се е замислил, че това е насилие. Тото е наистина много известен сред младите и когато си известен, трябва да знаеш какви теми подбираш, коментира Пам Велидис.

Това не е само физическа травма, психическата е много по-дълбока и по-трайна във времето. Аз самата съм имала назад във времето лично на мен домашно насилие и имам много сериозно отношение към темата. Аз се измъкнах достатъчно лесно, защото имаше достатъчно адекватна полицейска намеса. Имаше и физическо и психическо насилие, полицията реагира на сигнала, разказа Гергана Янков. Като човек с опит като тв водещ, тя обясни, че когато предаването е такова, гостът и публиката се смеят, и водещият се смее. Сигурен съм, че той по-скоро се е подвел по реакцията на публиката и естествеността на госта, допълни тя.

Други от От страната и света

Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите

Юлиян Попов: България получи много добър и интересен ресор в ЕК

Ресорът е много добър, много е интересен. Освен това в светлината на доклада на Марио Драги, който се очертава като индустриална стратегия на Европа за следващия период

Елена Йончева се срещна с отвлечените български моряци от кораба "Галакси Лийдър"

Елена Йончева се срещна с двамата отвлечени български моряци от кораба "Галакси Лийдър". Това става ясно от прессъобщение разпространено до медиите. Моряците са при хутите от ноември миналата година

Националната гвардейска част обявява 118 свободни места

118 вакантни длъжности за войници в Националната гвардейска част (НГЧ) са обявени със заповед на командира на военното формирование. 100 от тях са за длъжност „гвардеец"

Иван Кондов и посланикът на Франция "за" Пътна карта за партньорство между страните

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година

>