Спасителят, арестуван за побой над французин, го спасил от инцидент на плажа преди 2 г.

01.08.2023 17:24

Оставиха в ареста 38-годишния Христо Кюлбасанов, обвинен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди

Спасителят от Поморие Христо Кюлбасанов, който бе арестуван за побой над френски турист заради място на плажа, остава в ареста.

В заседание този следобед районният съд в Поморие му наложи най-тежката мярка за неотклонение. Според прокуратурата Кюлбасанов може да повлияе на разследването, ако е на свобода. Държавното обвинение акцентира, че нанасянето на телесната повреда е извършено с особена жестокост.

Защитата на помориеца поиска по-лека мярка за неотклонение, подчертавайки чистото съдебно минало на спасителя. 

"Няма да коментирам решението на съда, не е морално. Укоримо е  поведението и от двете страни. Христо се е поддал на емоциите, но е бил афектиран, тъй като французинът го е псувал и ритал", коментира пред "24 часа" адвокат Веселин Анестиев.

Той ще обжалва решението на районния съд в Поморие. Защитата ще иска и разпит на жената, която е била най-прекият свидетел на инцидента от 24 юли. Става дума за жената, която е имала намерение да ползва чадъра, разпънат от помориеца, под който се бил настанил французина. 

Пред "24 часа" поморийци, запознати със случая разкриха, че преди 2 г. при друг инцидент на плажа, Христо Кюлбасанов буквално спасил французина, който тогава отказал да излезе от морето при червен флаг. Спасители му направили забележка и се опитали да го извадят от водата, но чужденецът започнал да ги псува и да им се подиграва, а това изострило напрежението между водните гардове и туриста. Тогава обаче до бой не се стигнало именно заради намесата на Кюлбасанов.

От своя страна семейството на френския гражданин е подало сигнал не само в полицията, но и във френското консулство. 

„Бях на плажа със съпругата ми и 13-годишния ни син. Нямаше никой при чадъра, нямаше кърпа. Започнахме да се настаняваме под чадъра, спасителят дойде и ни каза, че това е неговият чадър“, разказа съпругата на французина Людмила, която е от Поморие.

Жената твърди, че са се отместили, но трийсетина минути по-късно скандалът ескалирал. Тогава спасителят се върнал и налетял на съпруга й.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>