Пак поискаха постоянен арест за Георги - за заканите към нарязаното момиче

31.07.2023 13:17
26-годишният Георги Георгиев

Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Георгиев, на 26 г. Той е привлечен като обвиняем за закана с убийство на 18-годишната Дебора Михайлова. На два пъти й изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение, съобщиха от прокуратурата.

По делото се извършват активни действия по разследването - разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства, назначени са експертизи. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България". По делото са събрани достатъчно данни и доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това качество.

Самото деяние се отличава с изключително висока степен на обществена опасност. Доказателствата по делото сочат и че обвиняемият е с трайно изградени престъпни навици.  На следващия ден Георгиев е пристъпил към реално изпълнение на отправените към пострадалата закани. На 26 юни ѝ е нанесъл множество порезни рани по цялото тяло с макетен нож. Налице са и данни, че при този случай на пострадалата са били причинени по особено мъчителен начин и с особена жестокост множество травматични увреждания.

След извършеното посегателство  пострадалата е била настанена в отделение по Неврохирургия към УМБАЛ – „Проф. д-р Ст. Киркович“ - Стара Загора, тъй като на процесната дата и място при нанесения й побой от страна на обвиняемия, тя е получила и сътресение на мозъка. Преди това й е била оказана и животоспасяваща спешна медицинска интервенция с оглед спиране на обилното кървене от раните.

Повдигнатото обвинение е за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от една до шест години.

От изисканото и приложено по делото свидетелство за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан за умишлено престъпление от общ характер, като му е било наложено наказание – пробация. Наказанието е в сила от 30.01.2023 г. Това осъждане не е оказало своята възпитателна и превантивна роля, така наречената индивидуална превенция, като по време на изтърпяване на наложеното му наказание.

От доказателствата по делото може да се направи и обоснован извод, че обвиняемият проявява константни престъпни навици да извършва престъпления срещу телесната неприкосновеност спрямо различни физически лица, които обстоятелства също го характеризират като личност с изключително висока степен на обществена опасност.

От друга страна е направил опит да се укрие от органите по разследването, като е напуснал известните по делото адреси и едва на следващия ден е бил установен от органите на МВР. 

Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи заседание по искането на прокуратурата.

Други от Регион

Миналогодишни кандидати пак напират за кметското място във Войнягово

Нов в надпреварата е само номинираният от ВМРО Четирима от петимата кандидати за кмет на карловското село Войнягово са участвали във вота и през 2023 г

Вижте всички кандидати за депутати от 17-и МИР Пловдив-област

Вижте пълния списък на кандидат-депутатските листи на партиите и коалициите за изборите на 27 октомври 2024 г. в 17-и МИР Пловдив-област. ГЕРБ-СДС Цвета Вълчева Караянчева Иван Йовков

Близки на обвинения в убийство за 60 лв. в Скутаре: Полицаите го налагаха с бухалки

Откакто е арестуван, Стойко не си е виждал детето, тюхка се в съда майка му 18-годишният Чепенлиев отговаря за смъртта на овчаря Живко Петров  18-годишният Стойко Чепенлиев е бил бит от полицаите

Полицай от Стара Загора загина при катастрофа

Министър Атанас Илков изказва съболезнования на семейството и близките на починалия служител Полицай от Стара Загора загина, след като кола навлезе в насрещното и го удари

Задържаха 68-годишния Васил, живял няколко дни с трупа на жена си в Сопот

Между съпрузите е имало инцидент, твърди разследването Първоначално мъжът обяснил, че не искал да се разделя с нея и я завил с одеяло Пловдивската прокуратура привлече като обвиняем 68-годишният

>