„Направо те убивам” написал Георги на обезобразеното момиче, преди да го реже (Видео)

30.07.2023 14:36
Таня Димитрова КАДЪР: БНТ

Задържаният Георги вече два пъти бил осъждан за подобни престъпления

На 24 юни обвиняемият Георги е изпратил съобщение на 18-годишното момиче с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено насилието. Това обявиха от прокуратурата по време на брифинг относно случая с обезобразеното момиче в Стара Загора.

За двете съобщения момичето разказало вчера, когато е била извикана на разпит.

"По моя инициатива днес проведох среща с майката на пострадалото момиче. Тя се съгласи, проведохме близо един час разговор с нея. Заявих и нашата принципна позицията към нулева толерантност към прояви на насилие. Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението", заяви районният прокурор Таня Димитрова.

Тя подчерта, че е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Георги Николаев, обвинен за нападението. Той вече два пъти е осъждан за подобни престъпления, допълни комисар Лазар Христов.

"Първото разследване срещу заподозрения с инициали Г.Г. е приключило с налагане на административно наказание, а второто – с пробация, която мъжът изпълнявал съвестно."

"На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница без опасност за живота", обясни старши комисар Христов.

След подадения от пострадалата сигнал в полицията започнали действия по задържането на заподозрения. Той не бил открит на домашния си адрес. Негови близки заявили, че е напуснал дома си, не са го виждали и нямат връзка с него. Тогава Г.Г. е обявен за общодържавно издирване. Полицията започна проверки на осем адреса в Стара Загора и беседи с близки и приятели на мъжа, както и с адвоката му.

„Имахме информация, че лицето се укрива и до тази сутрин то не беше открито. Около 8.00 ч. наш пост колеги забеляза, че той се придвижва с лек автомобил и напуска населеното място. Незабавно са организирани заградителни мероприятия и мъжът е задържан на входа на Стара Загора. В момента се намира в следствения арест”, обясни ст. ком. Христов.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза, че по конкретния случай е „свършена действително много работа” – разпитани са всички лица, които имат отношение, и са назначени множество експертизи. „Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда”, поясни той.

Предстои да бъдат разпитани и няколко неустановени свидетели. Ще бъде изготвен и психологически портрет на извършителя заради проявената жестокост. Макетният нож, с който е извършено престъплението, както и маската на мъжа, са открити.

Според прокуратурата, на база показанията на пострадалата, мотивът за престъплението е ревност. „Без категорично пострадалата да може да каже на тази дата – това, на онази дата – онова”, посочи Димитрова.

„Показанията на пострадалата са следните – след влизане на лицето в дома на момичето, тя го вижда, а той и нанася юмручни удари по главата. Тя казва, че оттам нищо не помни. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка на долния етаж. Това са нейните показания”, разкри още районният прокурор.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от От страната и света

Полицията не може да спре Гергана да тормози Дара Екимова от фалшиви профили

Причината е в дефиницията на киберзаплаха, обясни министър Атанас Илков МВР не може да спре Гергана Неделчева да прави фалшиви профили в социалните мрежи и така тя да престане да заплашва певицата

Ресторантът длъжен да информира, ако в шопската салата сиренето е с палмова мазнина

Земеделското министерство променя наредба след многобройни запитвания на потребители Ако в сиренето, което се използва за различни ястия по ресторантите, се съдържа палмова мазнина

С 220 млн. лв. за ремонт голямата батерия - “Чаира”, ще заработи след 3,5 години

Две обществени поръчки на обща стойност над 220 млн. лв. обяви Националната електрическа компания. Те са за проектиране и подмяна на първи и четвърти агрегат на Помпено-акумулиращата

Ще падат ли хапчета като бонбони от машини, карат се депутати и фармацевти (Обзор)

Браншът плаши с протести и че ще сезира ЕС. А сега един да носи на село куфар с лекарства за всички, добре ли е, питат политици Могат ли вендинг машините за лекарства да отворят път към злоупотреба

Достойният българин Йоско Алипиев, който даваше по 100 лв. за шестица в училище, с нови вълнуващи каузи

Всяка седмица ще организира благотворителна вечеря, а целият оборот ще отива за нуждаещи се Бургаският бизнесмен Йоско Алипиев, който се прочу с това, че раздава финансови премии на работниците си

>