Цалапица настръхна срещу екзекутора на Митко: Как може така жестоко да убива този Рангел?

28.07.2023 13:30 Никола Михайлов
На кого се е метнал толкова жесток, недоумява леля Данче от Цалапица.
Илия Иванов от Цалапица чул, че Димитър бил причакан пред дома на майка му.
В Цалапица хората се покриха, а тези, които ги попитаме, избягват да говорят за убийството.
Рангел Бизюрев, когото издирват с европейска заповед за арест. Снимка: ФБ

Хората се страхуват открито да говорят за екзекутора, бил буен и избухлив

Баба му и дядо му са много добри хора, а той на кого се метнал така жестоко да убива?

Това коментират хората в пловдивското село Цалапица, след като прокуратурата и полицията назоваха инициалите на Р. Б., сочен за екзекутор на 24-годишния Димитър Малинов. Младият мъж беше открит мъртъв след брутален побой в покрайнините на селото вчера.

30-годишният Рангел Бизюрев е привлечен задочно като обвиняем, тъй като още на 24-и е избягал в чужбина през аерогара София.

Хората се страхуват открито да говорят за него, а по-рано от прокуратурата обясниха, че имал криминални прояви назад в годините. Местните го описват като буен и избухлив. Магазинерка разказа, че вдигал скандали.

"Майка му и баща му са разведени, той живее при баща си. Баба му Димитрия и дядо му Рангел, на когото е кръстен, са трудолюбиви хора, на никого лошо не са направили. А той на кого се е метнал", недоумява жена, представяйки се като леля Данче. 

Повечето хора в село, които наш репортер попита, избягват да говорят за Рангел.  "Не го познаваме", отговарят млади и стари. Твърдят, че познавали повече убитият Митков, макар и бегло, защото живеел при баща си в Стамболийски и отвреме навреме идвал в Цалапица при майка си Атанаска. Описват го като кротко момче. Макари и на 24 години, бил безработен. Някои се съмняват във версията, че е убит заради пари.

"По-скоро е келешлък", казва възрастен мъж. Други пък се съмняват, че в жестокото престъпление може да има и други замесени, макар от прокуратурата изрично да посочиха, че на този етап се касае само за един извършител.

В селото се разпространяват различни версии. Илия Иванов например чул, че Димитър бил причакан пред дома на майка му.

"Очакваме европейските служби да го издирят, задържат и да ни го предадат", каза по-рано шефката на окръжната прокуратура в Пловдив Ваня Христева.

Издирваният Бизюрев е излетял от София на 24-и юли рано сутринта и е кацнал в Германия, научи "24 часа" от източник, запознат с разследването. Тамошните власти са известени за случая. Изпратени им са необходимите документи по разследването.

Други от Регион

Шофьор на ТИР самокатастрофира на магистрала "Тракия" край Цалапица

ТИР е самокатастрофирал на АМ "Тракия". Инцидентът е станал близо до отбивката за пловдивското село Цалапица - на 111 километър в посока София. Затворена е лентата за изпреварване

Вместо медик, Васил от Сопот търсил поп за жена си, която пребил (Обновена)

Прокурор Мирослав Йосифов посочи, че е възможно да е организирал погребение, за да прикрие следите си Семейство Сарафови редовно се карали и биели, и двамата не изтрезнявали 68-годишният Васил

Вижте обвинения в убийството на съпругата си в Сопот Васил, живял дни наред с трупа й

Съдът решава дали да го остави в ареста 68-годишният сопотчанин Васил Сарафов беше доведен под охрана в Пловдивския окръжен съд, където магистратите ще заседават по искането на прокуратурата за

Хората от Труд излизат на протест, искат надежден транспорт до Пловдив

Обмислят референдум за отделяне в самостоятелна община Жителите на пловдивското село Труд излизат на протест в неделя заради ежедневната липса на надежден транспорт до Пловдив

Кола блъсна 78-годишен велосипедист на пешеходна пътека в Кричим

Възрастен велосипедист е в болница след пътно произшествие вчера в Кричим, съобщават от МВР. Според получения около 18,30 ч. сигнал в полицията на кръстовище в града 78-годишен мъж навлязъл с

>