Животът на наръгания фен на "Левски" в Скопие е извън опасност, консулът го посети в болницата (Видео)

28.07.2023 07:09

Намушканият с нож българин - фен на "Левски", преди мача на "сините" от Лигата на конференциите срещу "Шкупи" в Скопие е в болница, но животът му е извън опасност.

Консулът на България в Скопие вече е посетил пострадалия български гражданин в болничното заведение, в което е настанен за лечение. Според наличната информация, състоянието му към момента се изяснява, но няма риск за живота му, съобщиха от Министерството на външните работи за БТА. 

Български футболни фенове бяха нападнати преди началото на мач от II кръг на квалификациите за Лигата на конференциите на стадион "Тодор Проески" в Скопие, съобщи сайтът "Спорт 1". 15 български граждани са задържани от полицията.

От МВнР посочват, че следят ситуацията отблизо. Посланикът ни в Северна Македония вече е провел разговор с компетентните власти и е настоял за спешно изясняване на случая и осигуряване на сигурността на българските футболни привърженици.

Консулът на България в Скопие вече е посетил пострадалия български гражданин в болничното заведение, в което е настанен за лечение. Според наличната информация, състоянието му към момента се изяснява, но няма риск за живота му.

Телевизия "Клан" излъчи видео, в което се вижда как местните жители от квартал "Чаир" хвърлят кофи за боклук по коли, в които се намират български фенове, пристигнали в Северна Македония специално за футболната среща.

Не е известно какво се е случило преди инцидента и дали е имало словесен сблъсък между феновете на Левски и Шкупи.

"Спорт 1" посочи, че сблъсъците между българските и местните фенове са били очаквани. Затова полицейското присъствие в центъра на Скопие е засилено днес, особено около стадион "Тодор Проески".

На входа на стадион "Тодор Проески", в зоната под трибуните, група фенове влязоха в конфликт със служители на полицията, който бързо прерасна във физическа саморазправа.

Във видеоклиповете се виждат летящи бутилки от сок или бира, както и някои по-големи предмети.

Атмосферата се нажежи още преди мача с неуместни коментари и съобщения в социалните мрежи, като планове за изгаряне на македонското и албанското знаме по време на мача тази вечер.

Двубой на клубно ниво от съседни страни винаги създава условия съперничеството да излезе и извън трибуните, но в случая то е крайно изострено заради политическите конфликти между Република Северна Македония и България, така че нетърпимостта лесно може да ескалира, посочва "Спорт1".

Според редица северномакедонски медии местните фенове били предизвикани от българските.

Други от От страната и света

Православен календар за 20 септември

Св. вмчк Евстатий Плакида и семейството му Св. вмчк Евстатий бил римски пълководец. Като езичник носел името Плакида, но приел Светото кръщение заедно с жена си Теопистия и синовете си Агапий и

Персонален НОИ от "24 часа": При работа след пенсиониране имате право на преизчисление с допълнителния стаж

"24 часа" и седмичникът за втората половина от живота "Клуб 100" имат нова кампания в помощ на читателите си - персонализиран консулт с помощта на експертите на Националния осигурителен институт

Само в "24 часа" на 20 септември - Топенето на алпийските ледници може да доведе до спиране на АЕЦ “Козлодуй”

Само в "24 часа" на 20 септември четете:  - Гергов отдаде ЦУМ за 20 години, тайна е цената. Спа, копия на египетско изкуство и розово масло на метри от президент и премиер

Работата (не) е всичко. Но къде е в Аз-концепцията ви

Като осъзнаете мястото й в личните си ценности, ще сте по-успешни и по-удовлетворени от живота си "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

>