Силвена Роу: "Bodyshaming"-ът е пандемия, вашето тяло е част от вселената

27.07.2023 22:57
Силвена Роу

"Какво е “bodyshaming”? Tова е унижаване на някого чрез неуместни или отрицателни , обидни , хейтъски коментари относно размера или формата на тялото му! Не само в България, по цвят свят това е като пандемия и не само пред публично око. Вашето тяло е част от вселената" Това написа Силвена Роу в своя фейсбук профил. 

Причина за нейния пост е разразилият се скандал около нейна разголена снимка, която самата тя публикува по случай рождения си ден.

Под снимката се изля вълна от бурни реакции. В някои от тях се прокрадва виден хейт относно визията й, докато други подкрепят Роу за смелостта и дори й се възхищават. Най-силно впечатление направи коментарът на нейния колега шеф Петров.

"Какво не харесвате на Черноморието? Скивай Силви, барнала се е като чироз на Ахтополска веранда!? Даже ако отворите цялата снимка, иде на Водно конче."

В отговор Роу призова всички жени да не позволяват да им бъде внушавано, че тялото им е нещо грозно и "буца".

"Естествено за някой като мен вряла и кипяла в различни високо класни кухни по света, с над 13 ресторанта в последните 10 години в 3 континента , с 15 книги публикувани на 7 езика , с богата и успешна интернационална телевизионна кариера, с поредица награди и постижения… Е за мен не е значително, не го и отразявам даже! Имам я тази сила, слава на Бог, с опит, с годините!

Но , кое е значително са обидите , ужасните думи и тормозът , изляти върху стотици млади девойки и жени, даже деца, които , нямат увереност в себе си все още изградена, които страдат ежедневно от “bodyshaming” коментари изказани доста често от импотентни & лишени от тестостерон и мисодженисти !

Така, че знайте следното:

Вашето тяло е част от вселената, която ви е дадена, мястото, където се случват любовта, радостта и скръбта, където се разгръща щастието.

Не позволявайте на никого, да ви внушава , че това е нещо грозно, дебело, буца?! Няма перфектно тяло, но има здраво тяло!

Нека вашето тяло е здраво", допълни кулинарката.

Други от Възход и падение

"Оркестър без име" и още български класики без пари в кино "Одеон"

С филма "Силна вода" от 1975 г. се открива есенното издание на фестивала за българско класическо кино "24 през 2024" днес от 18 ч в кино "Одеон". Прожекцията е посветена на 90-годишнината от

DJ Мартен обясни защо не пусна любимата песен на Джокович: Не трябваше да звучи в залата

Тази песен не трябваше да звучи в залата. Знаеше се, че Новак Джокович ще я чуе лично от Камелия. С тези думи DJ Мартен обясни пред Би Ти Ви защо не пусна любимата песен на сръбския тенисист при

София Лорен навърши 90 години (Видео)

Дивата на италианското кино София Лорен - иконата, чиято слава отдавна надхвърли пределите на страната, в която е родена и в която изгря ненадминатия ѝ талант, днес навършва 90 години

Принц Уилям пише предговор към нова книга

Принц Уилям пише предговор към книга, написана от вдовицата на покойния Роб Бъроу, съобщи "Контакт мюзик". Принцът на Уелс предложи подкрепата си за книгата на Линдзи Бъроу за живота ѝ със

На 20 септември рожден ден имат

Пламен Димитров, президент на КНСБ Нено Димов, бивш министър на околната среда и водите Доц. д-р Снежана Ботушарова, юрист, преподавател по конституционно право в НБУ

>