Кметът на Цалапица: Защо никой роднина не отрича, че Митко е открит мъртъв в канавка?

27.07.2023 13:47 24 часа Пловдив онлайн
Димитър Малинов
Кметът на Цалапица Ивайло Данаилов също не разполага с официална информация по случая. Но недоумява, че никой роднина на Димитър не е опровергал твърденията за неговата кончина.
Окръжната прокурорка Ваня Христева.

Вълна от съболезнования за изчезналия 24-годишен Димитър Малинов изказват жители на пловдивското село Цалапица в социалните мрежи. Младият мъж е в неизвестност от 20 юли, а камерите са заснели как се качва около 23 часа в черен мерцедес и оттогава няма следа от него.

"Не мога да повярвам. Почивай в мир, мило дете", е написала във фейсбук групата на Цалапица Ивелина Биковска. И десетки отдолу изказват съболезнования.

"Никой от близките на Димитър не казва, че това не е вярно. Не е излязъл нито роднина, нито майка му да опровергае твърденията за смъртта му", коментира пред "24 часа" кметът на Цалапица Ивайло Данаилов. Той изрично подчерта, че не разполага с официална информация.

По-рано Атанаска Бакалова, майка на Димитър, заяви пред "24 часа", че никой от органите на реда не й съобщил да са открили трупа на сина й.

В пловдивската дирекция на МВР цари мълчание по случая. По-рано оттам обявиха, че твърденията за открит труп на Димитър не са верни и изобщо не било открито тяло.

В селото обаче упорито се говори, че трупът на младия мъж е намерен в някаква канавка. Малинов често отскачал в селото, където живее майка му. Тя и баща му са разделени отдавна. Младият мъж живеел ту при баща си в Стамболийски, ту при майка си в Цалапица, която е омъжена и има малко дете.

Приятелите на Димитър също са в селото. Те са прегледали камерите, които запечатали как се качил миналия четвъртък в черен мерцедес.

Вчера в Цалапица много доброволци, жандармерия и полиция обходили канали и селскостопански пътища. След това се появила мълвата, че Малинов е открит в канал.

Според местни той нямал постоянна работа. Слуховете дори отиват още по-далеч - че Димитър е бил убит, а екзекуторът му бил избягал в чужбина.

Полицията и прокуратурата в Пловдив упорито мълчат и не казват нищо по случая.

Междувременно БНТ съобщи, че трупът на Димитър е открит, но не се позовават ни никой.  Все още нямало информация каква е причината за смъртта на мъжа. Полицията работела по няколко версии, включително и убийство.

Не мога да говоря в момента, отсече окръжната прокурорка Ваня Христева, попитана намерено ли е тялото на Малинов, и затвори телефона.

Потърсихме отново майката на Димитър Атанаска Бакалова. "Нищо не ми е съобщено нито от полицията, нито от прокуратурата за сина ми. Стоим в Стамболийски и чакаме. От напрежение дори не мога да приготвя храна за по-малкото си дете", каза жената.

Други от Регион

Бебето, с което майка му скочи от хотел в Кърджали, е по-добре, но остава в болница

Тя все още не е привлечена като обвиняема Бебето, което беше настанено в пловдивската болница "Свети Георги" със счупен череп, след като майка му скочи с него на ръце от третия етаж в хотел в

Шофьор на ТИР самокатастрофира на магистрала "Тракия" край Цалапица

ТИР е самокатастрофирал на АМ "Тракия". Инцидентът е станал близо до отбивката за пловдивското село Цалапица - на 111 километър в посока София. Затворена е лентата за изпреварване

Вместо медик, Васил от Сопот търсил поп за жена си, която пребил (Обновена)

Прокурор Мирослав Йосифов посочи, че е възможно да е организирал погребение, за да прикрие следите си Семейство Сарафови редовно се карали и биели, и двамата не изтрезнявали 68-годишният Васил

Вижте обвинения в убийството на съпругата си в Сопот Васил, живял дни наред с трупа й

Съдът решава дали да го остави в ареста 68-годишният сопотчанин Васил Сарафов беше доведен под охрана в Пловдивския окръжен съд, където магистратите ще заседават по искането на прокуратурата за

Хората от Труд излизат на протест, искат надежден транспорт до Пловдив

Обмислят референдум за отделяне в самостоятелна община Жителите на пловдивското село Труд излизат на протест в неделя заради ежедневната липса на надежден транспорт до Пловдив

>