Шефът на ВиК-Пловдив обжалва глоба от 20 млн. лева, наложена заради предшественика му

27.07.2023 11:55 24 часа Пловдив онлайн
Областният управител Илия Зюмбилев събра шефовете на държавни фирми.

Почти приключва работа по Южния обходен колектор в участъка на ул. "Модър", но не и по бул. "Александър Стамболийски"

„Ще обжалваме глобата от 20 млн. лв. по проекта за Южния обходен колектор на Пловдив на всички инстанции“. Това обяви шефът на ВиК инж. Огнян Кулишев в отговор на въпрос на областния управител Илия Зюмбилев какви действия са предприети по наложената тежка санкция от Управляващият орган на ОП „Околна среда“. Тя е за нередности при избора на изпълнител на обществената поръчка за 80 млн. лева. Кулишев подчерта, че търгът е проведен по времето на неговия предшественик Спартак Николов (ГЕРБ), но дружеството няма да се откаже да защити правата си на всички съдебни инстанции.
След сбирката с кметовете на общини новият губернатор започна поредица от срещи с ръководителите на държавните институции и дружества на територията на Пловдив.
Днес той събра шефовете на РИОСВ Ивайло Йотков, на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Васил Узунов, на „ВиК-Пловдив“ инж. Огнян Кулишев и на „Напоителни системи“ – клон Марица инж. Костадин Чолаков. В срещата участваха също заместник- областните управители Атанас Ташков и Димитър Добрев и експерти от областната администрация.
„Целта е да се запознаем с проблемите, които стоят пред четиримата ръководители и да установим взаимодействие по важните проекти", коментира Зюмбилев.
Една от важните теми, които бе големият проект за доизграждане и реконструкция на ВиК-системите на територията на общините Пловдив, Карлово, Хисаря, Асеновград, Първомай и Стамболийски.
„Имаме известни затруднения, особено при реализирането на инвестиционната ни програма по изграждане на нови мрежи и пречиствателни съоръжения в общините, но никъде нямаме изоставане в сроковете, в това число и в Пловдив“, обясни инж. Кулишев. По думите му почти приключват дейностите в участъка от ул. „Модър“ до Коматевско шосе по проекта за изграждане на Южния обходен колектор. „Имаме само довършителни работи и строителите на бъдещия подлез вече имат фронт за работа“, допълни инж. Кулишев. По думите му най-натоварена е работата по бул. „Ал. Стамболийски“. Обектът е разделен на пет етапа като се затваря само по един по един участъците, за да не се блокира напълно движението по булеварда.
Васил Узунов коментира, че основен приоритет на „Басейнова дирекция“ е придвижването на документацията на общините, които изпълняват проекти и които се съгласуват с ръководената от него институция. „Работим в съкратени срокове, за да не се възпрепятства изпълнението на обектите, които са с висока обществена значимост“, подчерта Васил Узунов и припомни, че Басейнова дирекция -Източнобеломорски район“ отговаря в своето направление за 92 общини.
„Напоителни системи“ са основно ангажирани с напоителната кампания, но продължават да работят и по почистването и укрепването на коритото на р.Стряма край с. Трилистник. Очаква се работата там да приключи до края на месец август.

Други от От Пловдив

Идея: Слагат виенско колело на Младежкия хълм в Пловдив, ще се вижда чак до Карлово

Преди време се обсъждаше на върха на най-високото тепе в града да има панорамен ресторант или църква Сега първо ще се търсят европари за изграждане на поливна система

Задържаха пловдивчанин, измамил двама пенсионери с 27 хил. лв. по схемата "Твой близък уби дете"

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 25-годишен мъж с инициали Р. З., че на 21 юни и 5 юли т. г. е извършил две телефонни измами, при които са пострадали двама мъже, на 77 г

Вижте тримата, били и заплашвали пловдивчанин заради чатове, сред тях и кметът на хисарско село

Гледат делото при закрити врати В Пловдивския районен съд бяха доведени 28-годишният Петър Истилянов, баща му Цвятко, който е кметски наместник на хисарското село Мало Крушево, и Валентин Джевизов

Министър Коритарова: До края на годината камерите на тол системата готови да засичат и скоростта

Поевтиняване на винетните такси няма да има, но не се предвижда и поскъпване, каза министърът на регионалното развитие Не можем на всеки участък да поставяме колчета

Бебето, с което майка му скочи от хотел в Кърджали, е със счупен череп и опасност за живота

Борят се да го спасят в най-голямата пловдивска болница  Със счупен череп и опасност за живота е бебето, с което майка му скочи от третия етаж на хотел в Кърджали

>