На 56 г. почина певицата Шиниъд О’Конър - 18 месеца след самоубийството на сина й (видео)

26.07.2023 21:24
Шиниъд О’Конър Снимка: Wikipedia

На 56-годишна възраст, след дълга битка за психичното й здраве, почина ирландската певица Шиниъд О’Конър, съобщава "Дейли мейл". 

Звездата придобива международна известност с хита от 1990 година „Нищо не може да се сравни с теб“ - песен, написана и композирана от Принс. Албумът й се продава в над 7 милиона копия.

Преди година и половина 17-годишният й син - Шейн, се самоуби, пише. В последния си туит Шиниъд пусна снимка на сина си и написа:

"Оттогава живея като немъртво нощно същество. Той беше любовта на живота ми, светлината на моята душа." 

Певицата без колебание изразява силни позиции по теми като организираната религия, правата на жените, войната, сексуалните посегателства над деца. Тя признава, че психичните й проблеми възникнали, защото майка й я насилвала физически и сексуално в детството й. Още на крехката 15-годишна възраст е била изпратена в изправителен дом заради кражби. Там една монахиня забелязва музикалния й талант и й дава китара, като насърчава Шиниъд да се занимава с музика.

Шиниъд О’Конър е ръкоположена за свещеник в Ирландската ортодоксална, католическа и апостолическа църква, църковна група без връзка с Католическата църква. Не пести критики към Ватикана, папите и Католическата църква въобще, като често се позовава на скандалите, свързани със сексуални посегателства над деца.

Други от От страната и света

Задържаха мъж, участвал в телефонни измами във Враца

Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Враца

Шофьор блъсна 2-годишно дете в Димитровград и избяга

На 19 септември в Димитровград, в района на автогарата, 43-годишен шофьор на лек автомобил е блъснал 2-годишно дете. Водачът напуснал мястото на катастрофата и не уведомил органите на МВР

Главчев: Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност (Видео)

Не смятам, че тонът, който напоследък РСМ използват ще им помогне да станат част от ЕС. Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност

"Български пощи": Заради наводненията доставката на пратки в Австрия ще се бавят

Поради обилни валежи и наводнения в страната обработката и доставката на пратките се извършват с голямо закъснение, уведомява пощенският оператор на Австрия, съобщиха от "Български пощи"

БАБХ затвори 31 обекта при проверки по Черноморието

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила 2570 засилени проверки извън текущия официален контрол във връзка с активния летен туристически сезон на територията на областите

>