Продължава ремонтът на детската градина в наводненото село Каравелово (Снимки)

26.07.2023 09:52 24 часа Пловдив онлайн
Детската градина в Каравелово. Снимки: община Карлово
Ремонтите вървят с пълен ход.
Подобренията са очевидни.

Продължава ремонтът на сградата на детската градина в наводнената през миналата година село Каравелово. Това съобщиха от община Карлово.  Дейностите, стартирали с влизане в сила на строителното разрешение на 1 юни, включват ремонтно-възстановителни дейности на първия и на втория етаж в сградата. 
На първия етаж са изградени разделителни стени и прегради от гипсокартон и пълнеж от минерална вата с цел отделяне на част от входното фоайе и ограничаване свободния достъп към неизползваемите части на етажа.
На втория етаж са обособени четири нови помещения: складово за чисто пране, складово за мръсно пране и преддверие с етажно електрическо табло, общо складово помещение и хранилище за пособия и материали.
Таваните и помещенията на втория етаж, както и в коридора и фоайето на първия, вече са с 10-сантиметров окачен таван. Външните ограждащи и вътрешните разпределителни тухлени стени са санирани. Подовите настилки се обновяват в съответствие с нормативните изисквания: позволяващи влажно почистване и дезинфекция; в занималнята с кът за хранене – винилова, в спалнята и кабинетите – ламиниран паркет.
По проекта е извършена подмяна на съществуващите дограми с нови стъклопакети от алуминиеви и PVC профили; нови са вътрешните ВиК и електрическа инсталации. Ще бъде изградено пречиствателно съоръжение в двора на детската градина, ще има и СОТ.
Във всички помещения има нова топлоизолация – за подобряване на енергийната ефективност.
В рамките на проекта, чийто срок за изпълнение е три месеца – до 1 септември 2023 г., ще бъде възстановено дворното място, ще има нова детска площадка и ограда.

Други от От Пловдив

За първи път: Правят сапунки по главната улица на Пловдив

Измиха целия Гроздов пазар за честванията на 22 септември За нощно миене с шампоан по главната улица на Пловдив информират от общината. Методът е известен от казармата като сапунка

Остава опасността за живота на бебето, с което майка му скочи от третия етаж в Кърджали

В пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" продължават да се борят за живота му Състоянието на бебето, чиято майка скочи от третия етаж в хотел в Кърджали, държейки го в ръце

Откриха голямо количество от радиоактивния метал америций при секретна операция в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност", научи "24 часа"

Почина жената от Смолян, транспортирана в Пловдив с тежка травма с медицински хеликоптер

Починала е 65-годишната жена от Смолян, транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с медицински хеликоптер заради тежка черепно-мозъчна травма от падане

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

>