"Златният бутон" на Катето Евро стъпва в "Гласът на България" тази есен

21.07.2023 09:53 Лили Първанова
Катето разплака от радост талантливото момиче Снимка: Архив

16-годишната Валериа Войкова, чиято звезда изгря в шестия сезон на "България търси талант", се завръща на голямата сцена в новия сезон на "Гласът на България", който тръгва тази есен в ефира на bTV. Малкото момиченце, на което Катето Евро натиска своя първи златен бутон, вече е пораснала млада дама с амбиции да покори най-успешното музикално риалити в българския телевизионен ефир. През септември то се завръща с нов десети сезон, а към добре познатите треньори Дара и Иван Лечев тази година се присъединяват Миро и Мария Илиева.
Валериа се яви на кастингите на "България търси талант" през 2019 г., където плени всички с изпълнение на вечния хит на Лара Фабиан "Je T'aime". Журито дотолкова остава безмълвно пред таланта й, че Катето Евро натисна златния бутон и я изпрати директно на финал. Победител обаче тогава стана друг "златен бутон", този на Славена Вътова – Андриян Асенов, който блесна с имитации на популярни български личности.
Кандидатката за слава се занимава професионално с пеене от 8-годишна възраст. През 2018 г. участва в най-успешното и гледано музикално състезания в Сърбия – "Pinkove Zvezdice", където е избрана измежду 2000 деца от цяла Източна Европа. От няколко месеца Войкова е продуцирана от Искрен Тончев – Искрата, който избира за нея сценичния псевдоним VALL. В разгара на лятото младата изпълнителка пусна второто си самостоятелно парче "Изтрит", което се радва на завиден интерес сред тийнейджърите.
В момента по бтв тече реклама за набиране на кандидати за нов сезон на „България търси талант“ и нищо чудно, Валерия да се яви и в това тв шоу, ако не й се получат нещата в „Гласът на България“.

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>