Възпяха с кючек трите пържоли за 650 лева (Видео)

20.07.2023 23:00
Касовата бележка СНИМКА: ФЕЙСБУК
Стек
Лео Бианки
Константин, след като получава сметката в заведение в Барселона СНИМКА: СТОПКАДЪР ОТ ИНСТАГРАМ

Шеф-готвачи съветват да гледаме внимателно дали цената не е за 100 грама, а попфолк певецът Константин показа вълненията си за сметка 1000 евро в Барселона

“Е толкова вкусно беше, че ядеш и ревеш”, “пържоли от злато”, “Една крава колко струва жива?”.

Такива коментари се появиха в социалните мрежи, след като семейство плати 650 лв. сметка за три пържоли в ресторант във Варна и пусна снимки от касовия бон в социалните мрежи. Оказа се, че цената на месото е на грамаж, и то за специален вид стек. 100 грама струват близо 35 лв., а трите пържоли общо били 1400 грама. 

Но ситуацията вдъхнови народното творчество и в ютюб се появи видео, озаглавено “Кючек пържола 2023 - ядеш и ревеш”.

“Хората, които отиват в ресторанта, освен че има меню и там са описани цените, са свободни да избират дали да вземат този стек - защото това не са пържоли, а вид стек, който има качество”, обясни пред “24 часа” шеф-готвачът Лео Бианки. Според него това е по-нестандартен вид месо, който трудно се намира. “Често в магазина парче месо - дали е 300 г, или 400 г, може да струва близо 200-300 лв.”. 

Според Бианки хората не знаят, че тази пържола се готви примерно в специален уред, че този вид месо може би е минал хиляди км, за да стигне в България. И съветва хората, когато виждат по-висока цена, да питат сервитьора защо струва толкова много.

След като случаят нашумя, Комисията за защита на потребителите ще провери обявените цени в заведението и дали има съотвествие между това, което се предлага в менюто и това, което се консумира и калкулира като цена.

Вълнения за висока сметка дойдоха и от чужбина. Поп фолк изпълнителят Константин, който е в Испания, пусна клипче как получава сметка за близо 1000 евро в заведение и пита сервитьора: “Приятелю, имаш ли валериан?”, а негов приятел му попива потта от лицето. 

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>