Шеф Таралежков от "Мастършеф" си отряза косата за кауза

14.07.2023 11:29 Лили Първанова
Шеф Таралежков без дългата си коса Сника: инстаграм на Таралежков
Преди дни той впечатлява със секси дълга коса Снимка: инстаграм на Таралежков

Шеф Александър Таралежков, който тази есен ще оценява кандидат-кулинарите в новия сезон на "Мастършеф" по Би Ти Ви е предприел сериозна промяна във външния си вид, а именно - отрязал е дългата си коса в името на благородна кауза.


"Едно време, когато бях тийнейджър, тренирах плуване и имах прическа, подходяща за това. След като отидох да уча в арт-училище в Лондон, там вече имах по-арт, по-дълга коса. В последните години реших, че не знам как ще се "развие" косата ми в бъдеще, затова реших, че искам да я дам за благотворителност", сподели той.
В репортаж по Би Ти Ви от артистичното курортно градче Маргейт на брега на Северно море, където шеф Таралежков живее и твори, той разказа, че е дарил отрязаната си коса на "Little Princess Trust" - организация, която предоставя безплатни перуки, направени от истинска коса, на деца и младежи, които са загубили своята поради лечение на рак или други състояния.

Харизматичният готвач сподели още, че отрязването и каузата с косата намира за интересен експеримент, защото не коства абсолютно нищо - тя ще порасне отново и въпреки това има елемента на нещо, с което се разделяш. Смята, че когато даряваш нещо от себе си, това кара човек да се замисли за много неща и е знак за някаква промяна.


Именно промяната отвежда Александър Таралежков до следващото предизвикателство в живота му - да е част от журито в осмия сезон на "Мастършеф" тази есен по Би Ти Ви.
След като преди 4-5 години той живее за шест месеца в една ферма, решава, че повече не може да се върне и да живее в Лондон. "Лондон е невероятен град, но изключително отдалечен от природата. И по стечение на обстоятелствата открих това място. Няколко приятели вече се бяха преместили тук и така започна и по-сериозният ми път в кулинарно отношение", разказва още той.
В Маргейт Таралежков създава своето място, в което следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята в комбинация с типични балкански кулинарни техники. Това е нещо, с което се гордее, нещо, което реално не съществува в България, не съществува на Балканите, а в същия момент се усеща изключително автентично и някак подкупващо.
Вярва, че балканската кухня е в началото на уникален ренесанс и го вижда в интереса на британците към всякакви вкусове. Той не крие, че сармите и баниците, които са част от менюто му, ще изненадат с вкуса си не само британците, но и българите.
Преди дългоочаквания старт на новия сезон на "Мастършеф" шеф Александър Таралежков споделя, че иска да вдъхновява участниците, както и те да го вдъхновят. Обещава и в шоуто да се води от убеждението си, че за да бъдеш добър в каквото и да правиш, преди всичко трябва да си добър човек.

Други от Възход и падение

Скарлет Йохансон празнува 40-я си рожден ден със своя брат близнак

Скарлет Йохансон, една от най-разпознаваемите актриси в света, днес навършва 40 г. Тя ще празнува юбилея си заедно със своя брат близнак, съобщава БТА. През 2018 и 2019 г

Детелина на сватбената рокля ли донесе безпрецедентния късмет на кралица Елизабет II

Месец ноември винаги минава под знака на годишнината от сватбата на кралица Елизабет с принц Филип, събрала цял Лондон по улиците през 1947 г. Медиите на Острова припомниха една от най-интересните

Селена Гомес за Бени Бланко: Виждам бъдеще в тази връзка

Актрисата и певица Селена Гомес е повече от сигурна, че Бени Бланко е човекът за нея. В скорошно интервю за Hollywood Reporter звездата коментира последните слухове за любовта им, дали са сгодени

На 22 ноември рожден ден имат

Д-р Анжела Петрова, началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ “Проф. Д. Ранев”, Пещера Д-р Галина Генова-Георгиева, началник на отделението по трансфузионна хематология в

Честит рожден ден на Самуил Огнянов

Управляващият редактор за бизнеса и инвестициите на “24 часа” Самуил Огнянов избра Белград, за да отпразнува рождения си ден днес. Той е известен с умението си да развие тема и от наглед най-дребната

>