Само за ден МВР спипаха 43 пияни и 14 дрогирани шофьори

10.07.2023 16:46
Пътна полиция Снимка: Велислав Николов

За ден са установени 43-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщиха от МВР.

При 26-ма от шофьорите са установени 0,5 до 1,2 промила алкохол, 17 са с над 1,2 на 1000, петима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, други седем са отказали да бъдат тествани.

Общо в рамките на специализираната полицейска операция са проверени 9542 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11882 водачи и пътници. Съставени са 2779 фиша и 712 акта.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2863 моторни превозни средства и 3033 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 791 фиша и 184 акта. Установени са петима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима – с над 1,2 промила. Четирима са засечени да управляват моторно превозно средство под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, един е отказал да бъде тестван.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16:00 часа днес.

През последното денонощие са станали общо 19 тежки катастрофи, съобщиха по-рано днес от пресцентъра на МВР. При пътните инциденти няма загинали. Ранени са 25-ма души.

Други от От страната и света

Веселин Плачков за злоупотребите в театри: Това са частни случаи, не може да се обобщава

"За такава схема мисля, че и никой от колегите не е чувал, никой не знае за такава схема за източване на пари. Мисля, че става въпрос за частен случай, в който са намесени една-две структури"

Спасиха живота на гласа на "Биг Брадър" и "Стани богат" с 9-часова операция на сърцето

Животоспасяваща операция на сърцето е била направена по спешност наскоро на актьора Илия Георгиев. Наричат го "гласът" на риалити форматите у нас, защото озвучава зад кадър "Биг Брадър"

Калин Сърменов разкри схемата за точене на театри

Няма как за това да не са знаели в Министерството на културата, категоричен е директорът на Сатирата Всички знаем как се прави, но защо се мълчи, пита култовият актьор "Всички знаем как са се

Прокуратурата внесе искането за постоянен арест на Джейхан Ибрямов

Софийската градска прокуратура внесе в съда искане за постоянен арест на народния представител Джейхан Ибрямов. Това е станало около 10 часа. Очаква се съдът да насрочи заседанието по-късно днес

29 медицински сестри и акушерки получиха дипломи в сградата на Учредителното събрание

29 медицински сестри и акушерки от шестия випуск на Филиала на МУ - Варна във Велико Търново получиха своите дипломи На тържествената церемония присъстваха изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р

>