Джон Малкович получи голямата награда на чуждестранната преса в Италия

06.07.2023 14:54 Виолина Христова, Рим
Джон Малкович дава интервю по време на награждаването си в Рим Снимка: Виолина Христова
Малкович с италиански майстори на сладолед Снимка: Виолина Христова
Джон Малкович във вила ”Масимо” в Рим Снимка: Виолина Христова

Джон Малкович получи голямата награда на Асоциацията на чуждите журналисти в Италия за ангажираността си като актьор, режисьор, продуцент и за връзките си с Апенините. На церемония в красивия парк на вила „Масимо” в Рим наградата му беше връчена от актьора Маурицио Ломбарди, с когото играе заедно в „Новият папа” на Паоло Сорентино. Малкович е здраво свързан с Италия, където в момента играе и в спектакъла „В самотата на памуковите полета” от Бернар-Мари Колтес в рамките на театралния фестивал на област Кампания. Спектакълът е на сцената на театър „Политеама” в Неапол на 8 и 9 юли. Малкович игра в същия спектакъл и в София през февруари. 

70-годишният актьор е здраво свързан с Италия и заради съпругата си Николета Пейран, която среща през 1989 г. в Рим. От тогава двамата повече не се разделят. Имат и две деца. Николета е родена и израсла в Пиемонт, учила е източни науки и работи като помощник-режисьор, когато среща мъжа си. Това става по време на снимките на „Чай в пустинята” на Бернардо Бертолучи. Малкович живее дълго време с жена си в римския квартал „Трастевере”. 

По времето, когато среща сегашната си съпруга, Малкович вече е прекратил връзката си с Мишел Пфайфър, с която играе в „Опасни връзки” и заради която се развежда с бившата си жена Глен Хедли.

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>