Полици и данъчни на лов за райски газ в дискотеките на Велико Търново

04.07.2023 13:19
Флакони с райски газ

Полицаи и данъчни служители във Велико Търново започнаха масирани проверки в дискотеки заради нерегламентираните продажби на райски газ, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Служители на Районното управление на полицията и местния отдел „Оперативни дейности“ към Главна дирекция „Фискален контрол“ на Националната агенция за приходите (НАП) започнаха проверки в нощните и увеселителни заведения, предизвикани от нерегламентираните продажби на райски газ. Идеята е изненадващите проверки да спрат или поне да намалят търговията с вредното вещество.

При проверките са установени и нарушения, свързани с неиздаване на фискален касов бон и разлика в касовата наличност. За установените нарушения са съставени три акта за установяване на административни нарушения и две заповеди за запечатване на търговски обект. Предвидените имуществени санкции са в размер от 500 до 2000 лева за всяко нарушение и запечатване на обекта в срок до 30 дни. Проверките ще продължат и проверяващите екипи ще бъдат безкомпромисни по отношение на установените нарушения, уточниха от полицията, съобщава БТА.

Други от От страната и света

3D мапинг шоу на Конниците в събота, спектакъл и заря на Царевец в неделя

Цветни събития подгряват честването на Независимостта във Велико Търново.  На 21 септември от 21 часа е 3D мапинг спектакъла "Царевград Търнов", който изпълва с хиляди зрители наблюдателните площадки

Мотоциклетист катастрофира на магистрала "Хемус" край Нови пазар

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен

1 загинал и 4 ранени при тежка катастрофа в Сливен

Тежка катастрофа между две леки коли е станала на изхода на Сливен в посока село Тополчене. Сигнал за произшествието е получен в полицията около 19.10 ч

Втора статуя загадка в Хераклея Синтика

Нови въпроси възникнаха пред археолозите, които работят на античния град Хераклея Синтика в м. Рупите край Петрич. Днес екипът, воден от проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ - БАН)

Николай Денков: ГЕРБ-СДС тупкат топката до последно и после ни обвиняват, че предлагаме в последния момент

ПП беше единствената партия, която успя да състави правителство в последните три години, въпреки че е много млада, коментира акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" в предаването "Панорама"

>