Албумът на Морган Уолън оглави класацията на „Билборд 200“

03.07.2023 15:38
Морган Уолън КАДЪР: Инстаграм/morganwallen

Албумът „One Thing at a Time“ на американския кънтри певец Морган Уолън се класира на пръво място в класацията за албуми „Билборд 200“ за 15-а непоследователна седмица, съобщи „Люминейт“ – независим източник на данни за класациите на „Билборд“.

„One Thing at a Time“ продължава да е на второ място в надпреварата за най-много седмици, прекарани под номер 1, сред всички албуми, веднага след „21“ на Адел, който се задържа на върха на класацията в продължение на 24 непоследователни седмици през 2011-12 г., пише БТА.

Звукозаписната компания „Репъблик Рекърдс“, която издаде албума на Уолън, оглавява класацията през последните 17 поредни седмици. „One Thing at a Time“ прекара 12 последователни седмици на първата позиция, след което в класацията за седмицата на 10 юни „Midnights“ на Тейлър Суифт“ се върна на върха. В седмицата на 17 юни пък „5-STAR“ на корейската група „Стрей кидс“ дебютира под номер 1. Въпреки, че беше изместен от тези два албума (също издадени от „Репъблик Рекърдс“), „One Thing at a Time“ се завърна на първото място и се задържа там вече три последователни седмици (класациите от 24 юни до 8 юли).

Така „Репъблик Рекърдс“ се превърна в рекордьор сред звукозаписните компании, като изравни рекорда от 1992 г. на компания „Мъркюри“ за най-много последователни седмици на върха на класацията. „Мъркюри“ се задържа на първото място благодарение на 17-те последователни седмици, които Били Рей Сайръс прекара на върха с албума „Some Gave All“.

Класацията „Билборд 200“ подрежда най-популярните албуми за всяка седмица в САЩ въз основа на мултиметричното потребление, измерено в еквивалентни албумни единици. Единиците включват продажбите на албуми, албумите с еквивалентни песни и албумите с еквивалентен стрийминг.

„One Thing at a Time“ спечели повече от 100 000 еквивалентни албумни единици през всичките 17 класационни седмици. Така записът надмина 16-те седмици, регистрирани от „Un Verano Sin Ti“ на пуерториканския певец Бед Бъни през 2022 г.

В рамките на първите десет места в класацията „Билборд 200“ се класира и албумът „Business Is Business“ на рапъра Йънг Тъг. С този запис изпълнителят отбеляза осмото си класиране в топ 10, като зае второто място.

На третото място дебютира мексиканският рапър Песо Плума, който се класира в топ 10 за първи път в кариерата си с „Genesis“ – най-високо класираният регионален мексикански албум в историята.

Хитовият албум „Midnights“ на Тейлър Суифт остава неподвижен под номер 4 в класацията, докато „A Gift & A Curse“ на рапъра Гъна падна от третото на петото място през втората си седмица.

Кели Кларксън намира място в топ 10 на „Билборд 200“ за девети път. Най-новият студиен албум на певицата „Chemistry“ сега се класира под номер 6. „Chemistry“ е първият й студиен албум от повече от пет години, който не е на празнична тематика.

В текущата класация друг албум на Морган Уолън – „Dangerous: The Double Album“, заема седмата позиция, а „SOS“ на певицата Сиза се намира на осмо място. „Lover“ на Тейлър Суифт пък е номер 10, а позицията на новия албум на корейската група Ейтийз „The World EP.2: Outlaw“ заема десета позиция през втората му седмица в класацията.

Други от Възход и падение

Тих и смирен, Джокович целунал мощите на свети Стефан Милутин, помолил се и дарил за "Света Неделя"

Известният със своята религиозност Новак Джокович е направил изключително впечатление по време на посещението си в църквата “Света Неделя” в София. Един от най-великите играчи в историята на тениса

Италия върна на Канада открадната емблематична снимка на Уинстън Чърчил (Видео)

Италия върна на Канада емблематична портретна снимка на Уинстън Чърчил, открадната от хотел в Отава преди повече от две години и продаден на търг на нищо неподозиращ италианец

Дъщерята на Бил Гейтс: Загубих приятели заради конспирациите за баща ми (Видео)

Една от дъщерите на Бил Гейтс разкри, че е загубила приятели заради многото конспиративни теории свързани с нейния баща милиардер. 22-годишната Фийби Гейтс

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров пак с благотворителна кауза за ЧРД

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който утре, 21 септември, навършва 43 години, ще спази наложената от самия него традиция и ще организира парти за ЧРД с благотворителна кауза

Шакира напусна сцената на концерт, след като фенове я снимаха под роклята (Видео)

Певицата Шакира, която наскоро се оказа в центъра на скандал за укриване на данъци, рязко напусна сцената, след като забеляза фенове да я снимат под роклята

>