Зико към съветник: Никога не искам да изпадам в твоето състояние за жалки сребърници! (видео)

29.06.2023 12:23 24 часа Пловдив онлайн
Здравко Димитров се вбеси от думите на Слави Георгиев и му отправи остри въпроси.
Слави Георгиев репликираше от място.

Кой казваше "Престъпниците трябва да влязат в затвора", припомни Димитров думите на Слави Георгиев по адрес на предишния кмет Иван Тотев

Ожесточен словесен двубой, придружен с квалификации и обиди, завихриха в залата на общинския съвет кметът Здравко Димитров и независимият съветник Слави Георгиев. Това стана при разискването на точката за откупуване на зала "Строител" от общината за 5 млн. лева. Съоръжението на бул. "Карловско шосе" преди години беше общинско, но го придоби "Метални конструкции". Сега частникът иска да го продаде на градската управа.

"Продавачът казва 5 млн. лева и преговорната комисия се съгласява. Въобще не е ясно дали залата струва толкова. Като е толкова успешна, нека частните собственици си я ползват. Не можем да станем притежатели на цялата спортна инфраструктура в Пловдив", отсече Георгиев. И нападна Димитров, че оставял над 160 млн. лева задължения. "Интересува ли ви какво се случва след вас", попита наострено съветникът.

Димитров му отвърна, че в неговия мандат е построен стадион "Христо Ботев" за 58 милиона лева. А зала "Колодрума" години по-рано е струвала 62 млн. лева. "Стои неизползваема, има цели недовършени участъци. Чудя се как е получила акт 16. Проверете колко струва една седалка на Колежа и колко - на "Колодрума", настоя градоначалникът. Той попита директно Георгиев негови ли са думите, изречени преди години по адрес на бившия кмет в тази зала и на микрофона "Престъпниците трябва да влязат в затвора". Отговор не последва.

"Мълчите гузно. Не искам никога да изпадам във вашето състояние за жалки стотинки", натърти Димитров към Слави Георгиев, намеквайки индиректно, че негов вдъхновител е предишният кмет.

"Къде бяхте вие, когато се случваха тези събития? Ние бяхме на първа линия, а вие се криехте като мишка. Цър-цър-цър", репликира съветникът. Това вбеси Димитров.

"На каква линия си бил бе, палячо! И какво направи, като си бил на първа линия", ядоса се кметът.

Георгиев още повече втвърди тона. "Ти ли? Кри се! Виждате ли какво наследство оставяте", продължи с атаките той.

"Целият град вижда какво сме направили. Само ти и твоето гуру не го виждате. За 1500 лева ставаш за смях", отвърна му Димитров.

При гласуването за зала "Строител" само 4-има бяха "за" покупката й, а 13 бяха "против" и 17 се въздържаха. Така точката отново не мина.

Други от От Пловдив

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

Идея: Слагат виенско колело на Младежкия хълм в Пловдив, ще се вижда чак до Карлово

Преди време се обсъждаше на върха на най-високото тепе в града да има панорамен ресторант или църква Сега първо ще се търсят европари за изграждане на поливна система

Задържаха пловдивчанин, измамил двама пенсионери с 27 хил. лв. по схемата "Твой близък уби дете"

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 25-годишен мъж с инициали Р. З., че на 21 юни и 5 юли т. г. е извършил две телефонни измами, при които са пострадали двама мъже, на 77 г

Вижте тримата, били и заплашвали пловдивчанин заради чатове, сред тях и кметът на хисарско село

Гледат делото при закрити врати В Пловдивския районен съд бяха доведени 28-годишният Петър Истилянов, баща му Цвятко, който е кметски наместник на хисарското село Мало Крушево, и Валентин Джевизов

Министър Коритарова: До края на годината камерите на тол системата готови да засичат и скоростта

Поевтиняване на винетните такси няма да има, но не се предвижда и поскъпване, каза министърът на регионалното развитие Не можем на всеки участък да поставяме колчета

>