Окончателно: Филип и Силвия, забогатели от стаи за секс в Пловдив, остават под ключ

27.06.2023 13:15 Никола Михайлов
Силвия Луканова и Филип Ангелов безуспешно обжалваха мерките си за неотклонение.

Магистратите взеха решението при закрити врати

Апелативният съд в Пловдив окончателно остави в ареста 28-годишния Филип Ангелов и Силвия Луканова, на 45 г., обвинени, че от началото на 2022-а до 16 юни 2023 г. са предоставяли помещения в Пловдив на различни хора за сексуални забавления срещу пари. Двамата обжалваха мерките си за неотклонение, но съдебният състав, начело с магистрата Христо Крачолов, потвърди задържането им.

Според прокуратурата Силвия и Филип наемали апартаменти в града на тепетата, а после преотдавали стаите срещу 50-70 лв. на вечер. За целия период на дейността им ползвали 26 жилища.

Срещу двамата има още едно обвинение - че от 2 септември м.г. до 15 март са извършили сделки с имущество, за което са знаели, че е било придобито чрез престъпление. С печалбата от бизнеса си Луканова и Ангелов си купили 5 апартамента и няколко автомобила.

Заседанието на Окръжния съд на 20 юни, на което двамата получиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”, се гледа при закрити врати по искане на прокурорката Светослава Пенчева. Според нея имаше опасност да бъде разпространена лична информация за обвинените. Днес отново магистратите изслушаха страните без външни лица в залата.

Други от От Пловдив

За първи път: Правят сапунки по главната улица на Пловдив

Измиха целия Гроздов пазар за честванията на 22 септември За нощно миене с шампоан по главната улица на Пловдив информират от общината. Методът е известен от казармата като сапунка

Остава опасността за живота на бебето, с което майка му скочи от третия етаж в Кърджали

Състоянието на бебето, чиято майка скочи от третия етаж в хотел в Кърджали, държейки го в ръце, продължава да е тежко и все още има опасност за живота му

Откриха голямо количество от радиоактивния метал америций при секретна операция в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност", научи "24 часа"

Почина жената от Смолян, транспортирана в Пловдив с тежка травма с медицински хеликоптер

Починала е 65-годишната жена от Смолян, транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с медицински хеликоптер заради тежка черепно-мозъчна травма от падане

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

>