Певицата Кеша и продуцентът Д-р Люк се споразумяха по дълголетния си съдебен спор

23.06.2023 17:06
Кеша Снимка: Instagram/@Kesha

Поп звездата Кеша и продуцентът Д-р Люк уредиха извън съда продължилите десетилетие дела и контрадела, в които тя го обвиняваше в изнасилване, а той нея - в клевета, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление на певицата се казва, че "само Господ знае какво се случи онази нощ". Продуцентът пък каза, че е "абсолютно сигурен, че нищо не се е случило. Никога не съм я насилвал".

Подробности по извънсъдебното споразумение не бяха огласени, но и двамата съобщиха в Инстаграм, че са се споразумели за "решение" по случая.

Със споразумението се избягва съдебен процес, който бе насрочен за лятото, по обвинения, които се превърнаха в кауза на движението #ИАзСъщо (#MeToo) и за поддръжниците на Кеша и към която се присъединиха множество звезди. Лейди Гага, Кели Кларксън, Кейти Пери, Пинк, Аврил Лавин, Адам Ливайн и Тайо Крус са сред личностите, дали показания или свидетелствали под клетва по делото.

Съдебният сблъсък между мултиплатинената певица и номинираният за "Грами" продуцент започна през 2014 г. и се отрази върху кариерите и на двамата.

Кеша заведе дело срещу него през 2014 г., като го обвини, че я е дрогирал и изнасилил преди девет години и психологически я е тормозил по време на работните им отношения. Тя твърдеше, че той я е подигравал за ръста й, обиждал гласа й и твърдял, че има контрол върху кариерата й. Продуцентът, срещу когото не са отправяни обвинения от прокуратурата, заяви, че певицата си е измислила всички "напълно неверни и дълбоко увреждащи" твърдения, за да му навреди и да прекъсне договора си с него. Той заведе контрадело срещу нея.

Други от Възход и падение

Българи показват кукерски маски на биенале за занаяти във Венеция

Изложена е и чаша със скъпоценни камъни за пиене на саке Кукерски маски и изящна чаша, изработени от българи, са изложени на новаторското биенале за съвременно занаятчийско изкуство “Хомо Фабер”

Алмодовар с бижу на българска дизайнерка във Венеция

Уникална брошка на търновската дизайнерка Биляна Борисова е носил режисьорът Педро Алмодовар на фестивала във Венеция, съобщи търновският вестник "Борба"

Заедно от студенти, “хамалите” Тончо и Камен - вече зрели мъже, в нова роля по БНТ

Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу" Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен

Никол Кидман разбра, че майката й е починала, докато е на фестивала във Венеция

Звездата не успя да вземе наградата си за най-добра актриса Майката на актрисата Никол Кидман е починала внезапно, а кинозвездата научи за смъртта ѝ малко

Филмът "Съседната стая" на Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция

Филмът "Съседната стая" на испанския режисьор Педро Алмодовар спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Церемонията се излъчва на живо в сайта на форума

>