Задържаха мъж и жена, предлагали 26 апартамента в Пловдив за секс

20.06.2023 11:14 24 часа Пловдив онлайн
Прокуратурата в Пловдив.

Със спечелените пари си купили 5 собствени жилища и няколко автомобила

Пловдивската прокуратура повдигна обвинение на 28-годишен мъж и жена на 45 години, предоставяли помещения на различни лица за извършване на сексуални услуги срещу заплащане. За периода от началото на 2022 г. до 16 юни т.г. те наели 26 апартамента, за които взимали между 50 и 70 лв. на нощувка. 

Двамата са обвинени и за това, че от 2 септември м.г. до 15 март са извършили сделки с имущество, за което са знаели, че е било придобито чрез престъпление.

По досъдебното производство е установено, че мъжът и жената давали на собствениците месечен наем за жилищата, а след това ги отдавали на вечер. С получените пари закупили пет апартамента в Пловдив и няколко автомобила.

Двамата са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжната прокуратура е внесла искане в съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Други от От Пловдив

За първи път: Правят сапунки по главната улица на Пловдив

Измиха целия Гроздов пазар за честванията на 22 септември За нощно миене с шампоан по главната улица на Пловдив информират от общината. Методът е известен от казармата като сапунка

Остава опасността за живота на бебето, с което майка му скочи от третия етаж в Кърджали

В пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" продължават да се борят за живота му Състоянието на бебето, чиято майка скочи от третия етаж в хотел в Кърджали, държейки го в ръце

Откриха голямо количество от радиоактивния метал америций при секретна операция в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност", научи "24 часа"

Почина жената от Смолян, транспортирана в Пловдив с тежка травма с медицински хеликоптер

Починала е 65-годишната жена от Смолян, транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с медицински хеликоптер заради тежка черепно-мозъчна травма от падане

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

>