Вижте померана Арчи, разкъсан от кучетата на Йордан Лечков

19.06.2023 10:40
Померанът Арчи СНИМКИ: ХРИСТО ХАЛАЧЕВ

Стопанинът на убитото животинче пита: Собственик ли е Лечков на стадиона в Сливен и инфраструктурата около него, за да ги превърне в частен кучкарник? Могат ли институциите да ни гарантират безопасен и свободен достъп до инфраструктурата на района на парк “Юнак”? 

Стопанинът на померана, разкъсан от кучетата на Йордан Лечков, публикува снимка от втория и последен рожден ден на Арчи в памет на убитото животинче. Христо Халачев сподели личната трагедия във фейсбук група със своите съграждани от Сливен, като в същото време повдигна и по-голям въпрос: "Могат ли институциите да ни гарантират безопасен и свободен достъп до инфраструктурата на района на парк “Юнак”?"

Ето какво написа Христо Халачев:

Мили съграждани,
Пиша този пост в памет на нашето момче-Арчи (померан), което завинаги остана на две години. Арчи беше част от нашето семейство и мъката ни е неописуема.
Преди една вечер, при семейна разходка, минавайки покрай Южния вход на стадион “Хаджи Димитър”, до фитнес центъра, изневиделица ни нападнаха две огромни кучета-немски овчарки, излизащи от входа на стадиона, съпровождани от Йордан Лечков. Кучетата бяха без никакви намордници и поводи, и веднага се втурнаха към нас. Ние се защитихме, но за съжаление насочиха агресията си към Арчи. Разигра се грозна сцена. Собственикът на кучетата нищо не можа да направи, за да предотврати агресията. Арчи загуби живота си, вследствие на безотговорното поведение на стопанина на кучетата-убийци -Йордан Лечков.
Вместо да срещна съпричастност от Лечков, бях подложен на словесната агресия, като ме попита какво правим в неговия имот и че стадион “Хаджи Димитър” и всички прилежащи улици са негови, и той, и кучетата са си у дома.

Въпросната трагедия поражда много въпроси към отговорните институции. Собственик ли е действително Йордан Лечков на стадион “Хаджи Димитър”, помощния стадион и инфраструктурата около тях, за да ги превърне в частен кучкарник. При доказана агресия към други хора и животни, не следва ли да бъдат взети някакви мерки срещу кучетата-убийци. Могат ли институциите да ни гарантират безопасен и свободен достъп до инфраструктурата на района на парк “Юнак”?

Йордан Лечков каза своята гледна точка пред bTV. "Истината винаги е по средата. Това е концесия, която е затворена. На 200 метра има парк, където е забранено да се разкарват кучета. На 100 метра има парк за кучета. Тези хора всяка вечер или всеки ден минават от тук и знаят, че ние разполагаме и гледаме кучета, стана осем години вече. Кучетата са на наша територия. Оградено е навсякъде, може да си направите проверка. Търсят се евтини сензации, на мен ми омръзна да се занимавам с едно и също нещо", заяви Лечков.

Казах в самото начало, че това е затворена територия. Има ли специално място за кучета? Това е затворена територия. Тук е почистено, ние трябва да чистим след тях. Защо пък трябва да минават от тук? На мен това ми е въпросът. При положения, че те знаят, че тук се гледат кучета. Защото това е голяма зона, 110 декара е. Има крадци. Само искам да попитам. Идвало ли е по време на тренировка, влизало ли е в спортния комплекс? Това същото куче е влизало и е прекъсвало тренировъчния процес", добави бившият кмет на Сливен Йордан Лечков.

Други от От страната и света

Елмира Маринова спря дъха на журито от италианския X Factor (Видео, снимки)

Софиянката Елмира Маринова обра овациите и на журито, и на публиката на 19 септември, когато беше втората вечер от прослушванията в тазгодишното издание на италианския X Factor

Елмира Маринова спря дъха на журито от италианския X Factor (Видео, снимки)

Софиянката Елмира Маринова обра овациите и на журито, и на публиката на 19 септември, когато беше втората вечер от прослушванията в тазгодишното издание на италианския X Factor

Със спад на основните индекси започна търговията на Уолстрийт

Основните индекси на Уолстрийт се понижиха в началото на днешната сесия, тъй като инвеститорите се въздържат от покупки след скока на котировките в предходната сесия

Пуснаха задържания културист Радослав Михайлов без обвинения

Без обвинения е бил пуснат днес културистът и фитнес модел Радослав Михайлов.  Той бе задържан вчера при акция на криминалистите от 6-о РУ. Тя била по няколко сигнала за стари престъпления

Вижте предложенията на "Позитано" за водачи на листи

БСП трябва да одобри листите си на заседание на Националния съвет, което се провежда в този час на "Позитано" 20. На него трябва финално да бъдат определени и водачите на листи и местата за

>