Отцепиха улици в центъра Пловдив с полицейски ленти - вижте защо (снимки)

16.06.2023 11:05 24 часа Пловдив онлайн
Униформени опънаха ленти по ул. "Дондуков" пред Радио Пловдив и БНТ-Пловдив, за да могат участниците в дискусията да паркират.
И по ул. "Найден Геров" сложиха ленти.
Дори и служебният паркинг на община Пловдив е отцепен.

Какво става? За кого отцепват цели две улици, питаха минувачи пред Радио-телевизионния център в Пловдив. През това време униформени опъваха полицейски ленти по ул. "Дондуков" и "Найден Геров", обхващайки дори паркинга, където спират колите на градските първенци.

"За важни делегации включително и за посещения на държавни глави не е бил отцепван такъв голям периметър", коментира журналист от Радио Пловдив.

От градската управа обясниха, че лентите, които са поставени, не са продиктувани от мерки за сигурност, а за да се осигурят места за паркиране на участниците, които ще дискутират домашното насилие. Срещата започва днес от 13,30 часа в заседателната зала на общината. Ще присъстват представители на държавни институции, съдебната власт, МВР, местната власт, адвокатурата и болнични заведения. Очаква се и зам.-министър. Домакин е кметът Здравко Димитров, а темата е „Правна помощ на лицата, пострадали от домашно насилие, и координация на институциите при осъществяване на защитата им“.

Форумът е във връзка с проект „Подобряване на достъпа до правосъдие на лица, живеещи под прага на бедност със специален фокус върху жени, деца и ромска общност“, финансиран от НФМ 2014-2021 с партньор норвежката съдебна администрация.

Други от От Пловдив

Намереният в Пловдив и околността америций можел да се използва за мръсни бомби

Измерените стойности превишават над 430 пъти нормата на естествения радиационен гама-фонд на територията на България, заяви председателят на ДАНС Пламен Тончев При 6 претърсвания и изземвания на

За първи път: Правят сапунки по главната улица на Пловдив

Измиха целия Гроздов пазар за честванията на 22 септември За нощно миене с шампоан по главната улица на Пловдив информират от общината. Методът е известен от казармата като сапунка

Остава опасността за живота на бебето, с което майка му скочи от третия етаж в Кърджали

В пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" продължават да се борят за живота му Състоянието на бебето, чиято майка скочи от третия етаж в хотел в Кърджали, държейки го в ръце

Откриха голямо количество от радиоактивния метал америций при секретна операция в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност", научи "24 часа"

Почина жената от Смолян, транспортирана в Пловдив с тежка травма с медицински хеликоптер

Починала е 65-годишната жена от Смолян, транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с медицински хеликоптер заради тежка черепно-мозъчна травма от падане

>