Отвориха офертите за ремонт на пътища и изграждането на нов мост в Пловдивско

14.06.2023 17:49 24 часа Пловдив онлайн
Избран е изпълнител за ремонта на пътя от Пловдив за Първенец.

За трасето до Първенец вече има избран изпълнител

Отворени са ценовите оферти в обществената поръчка за проектиране, упражняване на авторски надзор и основeн ремонт на 9,4 км републикански пътища и изграждането на нов мост над р. Черкезица в област Пловдив, съобщиха от АПИ. Обществената поръчка е в три обособени позиции и е с обща прогнозна стойност 13 085 400 лв. без ДДС.

В едната обособена позиция е изграждането на мост над р. Черкезица в село Поповица на третокласния път от селото за  Асеновград. Трасето е основна връзка между двете населени места и е най-краткият път от Асеновград до АМ „Тракия“ в посока Източна България. Избраният изпълнител ще трябва да представи технология за премахване на съществуващия мост, да изготви технически проект за новото съоръжение и да го реализира.

Две са отворените ценови предложения.

В другата обособена позиция е изработването на технически проект и ремонта на 4,6 км от пътя Пловдив – Студенец /от км 0 до км 4+635/. Участъкът, който предстои да се обнови, започва от Околовръстния път на Пловдив, преминава през Браниполе и Белащица и завършва при отбивката за кариерата. Трасето е важна транспортна връзка в област Пловдив. По тази позиция са отворени 4 оферти. 

В последната обособена позиция е изработването на технически проект и ремонта на 4,8 км от пътя Пловдив – Първенец /от км 0 до км 4+820/. По нея има избран изпълнител - „Първенец 2023“ ДЗЗД, предстои подписването на договора. Стойността на поръчката е 5 789 600 лв. без ДДС.

Участъкът, който ще се ремонтира започва от Околовръстния път на Пловдив и завършва след изхода на Първенец в посока Лилково. Пътната отсечка не е ремонтирана повече от 30 години.

Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи и по трите обособени позиции е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектантските работи ще се извърши в три междинни етапа. Проектантските работи включват изпълнението на геодезически измервания, конструктивно обследване на съоръженията, инженерно-геоложки проучвания и изработване на технически проект, съгласно изискванията на нормативната уредба и упражняване на авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа. Въз основа на готовите проекти ще се определят необходимите строително-монтажни работи и след издаване на разрешенията за строеж ще може да започне изпълнението на обектите. Срокът за извършване на строителните работи по всяка от обособените позиции е 180 календарни дни.

Други от Регион

Общинарят Вълков от Пазарджик влезе в НС за 3 заседания, в почти всеки мандат има депутат за 1 ден (Обзор)

Само за 3 пленарни заседания ще е депутат в 50-ото НС Валери Вълков от Пазарджик. Досегашният общински съветник положи клетва на мястото на Екатерина Захариева

Майка се хвърли с бебето си от третия етаж на хотел, бягала от ревнивия си мъж (Обзор)

Детето е със строшен череп, жената останала невредима Експертиза ще покаже дали има психични проблеми Разследват опит за убийство 20-годишна жена скочи заедно с детето си на година и половина от

20-годишен водач е в болница след удар в камион на входа на Ягодово

Микробус се е блъснал в тежкотоварен камион на кръстовището на входа на пловдивското село Ягодово. 20-годишният водач на буса е откаран в болница, на този етап не е ясно какво е състоянието му

Замесените в побой и заплахи заради чатове кмет на хисарско село, синът му и негов приятел остават в ареста

Могат да направят нов опит да излязат на свобода пред Окръжния съд в Пловдив                                                                                                                           

Нови луксозни жилища от PIMK BUILD

Строителната компания ПИМК Билд е утвърдена с години опит и ви предлага нови, модерни сгради съчетаващи високо качество, стил и иновации. Доверете се на лидерите в бранша и открийте мечтания дом

>