Кметът на "Тракия": Районът не е бил по-мръсен (Снимки)

13.06.2023 19:42 24 часа Пловдив онлайн
Кметът на район "Тракия" се възмути от тази гледка Снимки:фейсбук
Така изглеждат контейнерите за смет.
Това място отблъсква хората.
Отпадъци се търкалят на много места.

Кметът на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров пусна гневен пост във фейсбук. Повод за реакцията му беше голямата мръсотия там. Той добави, че взима мерки за решаването на тежкия проблем.

Ето какво каза Костадин Димитров:

"Тракия" не е била по-мръсна. Особено в понеделник сутрин. И за това сме виновни всички ние, включително и аз, че понякога вдигам ръце и преставам да пресирам отговорните институции. Почти няма точка за сметосъбиране, която да не се е превърнала в депо.

Днес по мое настояване на среща при мен бяха от ОП „Чистота“, Общински инспекторат и отговорниците за почистването на района. Ситуацията е следната: особено много изхвърлени едрогабаритни отпадъци, което е нарушение! ОП „Чистота“ има график, публикуван на страницата на район "Тракия", и може ненужният ви хладилник или друг уред, мебел или друг едрогабаритен отпадък да бъде оставен на точката за отпадъци в указания ден. Нужен е и граждански контрол, за да не се нарушават правилата.
За строителни отпадъци – или се поръчва лодка, или се извозват до ул. „Даме Груев“ 64 А, където се намира ОП „Чистота“.
Отпадъци от търговски обекти – опаковки, кашони и други. Има график на събиране на хартията от търговските обекти. Синхронизация с екологията в района.
Клони, листа и други растителни отпадъци са отговорност на ОП „Градини и паркове“, пред които ще настоявам за редовно извозване.
Санкции би трябвало да има от Общински инспекторат и аз настоявам да се случат по-скоро и по-често в бъдеще, организираме и група със съдействието на Пето районно.
Телефон на еколозите в Тракия: 0886908038
За пластмаса и кенчета от търговски обекти: Папир БГ с телефон: 0888121565
ОП „Чистота“ отново ще поеме почистването на парк Лаута!

Други от От Пловдив

За първи път: Правят сапунки по главната улица на Пловдив

Измиха целия Гроздов пазар за честванията на 22 септември За нощно миене с шампоан по главната улица на Пловдив информират от общината. Методът е известен от казармата като сапунка

Остава опасността за живота на бебето, с което майка му скочи от третия етаж в Кърджали

В пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" продължават да се борят за живота му Състоянието на бебето, чиято майка скочи от третия етаж в хотел в Кърджали, държейки го в ръце

Откриха голямо количество от радиоактивния метал америций при секретна операция в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност", научи "24 часа"

Почина жената от Смолян, транспортирана в Пловдив с тежка травма с медицински хеликоптер

Починала е 65-годишната жена от Смолян, транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с медицински хеликоптер заради тежка черепно-мозъчна травма от падане

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

>