Споразумяха се: Ангелина Топчиева остава главен секретар на община Пловдив

13.06.2023 17:12 Ваня Драганова
Емоции имаше и след срещата, но примирието между Здравко Димитров и Ангелина Топчиева е факт.

Никого не съм искал да гоня, заяви кметът Здравко Димитров

Ангелина Топчиева остава главен секретар на община Пловдив. Тази договорка беше постигната на продължила над 40 минути среща между нея, кмета Здравко Димитров и десетки служители, дошли да я бранят заради слуха, че ще бъде освободена от длъжност. "Никого не съм искал да гоня, и то още от началото на мандата", заяви Зико след разговорите. "В работата има много проблеми и понякога напрежението взима връх", с тези думи Топчиева не отрече, че е имало търкания.

На заседанието на Общинския съвет миналия четвъртък съветниците пренасочиха парите за надграждането на електронната система в градския транспорт към довършването на стадион "Христо Ботев". Това стана по предложение на шефа на групата на ГЕРБ Йордан Илиев и у ръководството на общината се появили съмнения, че той е имал вътрешна информация, че договорът за транспорта все още не е подписан. Заподозряна била Ангелина Топчиева. "Не е честно, предния ден на пресконференция беше съобщено, че подписването предстои", коментира по-рано днес тя пред "24 часа".

Отношенията между Здравко Димитров и Ангелина Топчиева на този етап са изгладени, но проблемът с намирането на пари за електронно-билетната система остава, защото има избран изпълнител след конкурс и той може да поиска неустойка. 

Други от От Пловдив

За първи път: Правят сапунки по главната улица на Пловдив

Измиха целия Гроздов пазар за честванията на 22 септември За нощно миене с шампоан по главната улица на Пловдив информират от общината. Методът е известен от казармата като сапунка

Остава опасността за живота на бебето, с което майка му скочи от третия етаж в Кърджали

В пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" продължават да се борят за живота му Състоянието на бебето, чиято майка скочи от третия етаж в хотел в Кърджали, държейки го в ръце

Откриха голямо количество от радиоактивния метал америций при секретна операция в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност", научи "24 часа"

Почина жената от Смолян, транспортирана в Пловдив с тежка травма с медицински хеликоптер

Починала е 65-годишната жена от Смолян, транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с медицински хеликоптер заради тежка черепно-мозъчна травма от падане

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

>