Оказал първа помощ пловдивски лекар след катастрофата на АМ „Тракия“: Колите бяха смлени

12.06.2023 07:36
Изваждане на пострадал от инцидента. Снимки: фейсбук/Веселка Христамян

Шестима души пострадаха при верижна катастрофа на АМ „Тракия“. Инцидентът е от вчера, двама са с опасност за живота. Помощ на ранените оказва д-р Веселка Христамян от Пловдив, която случайно е на мястото на инцидента.

Тя разказа пред бТВ, че щом разбира, че има катастрофа на пътя, отбива в страни и тръгва, за да помогне.

„Разбрах, че е тежка катастрофата и че хората търсят помощ включих се в ситуацията. Видях два смлени автомобила. Наложи се една от жените да бъде вадена след намеса на пожарна, която реже ламарините на колата. Тя беше затисната и сериозно пострадала“ , разказва д-р Христамян.

Тя обясни че е имало и хора с придружаващи заболявания, които също са били в тежко положение при оказването на първа помощ.

„Единият водач, който беше също с тежка гръдна травма и на крака, в другата кола пациентите бяха в малко по-тежко състояние, защото имаха неприятни придружаващи заболявания, които утежняват риска от развитието след това на късно усложнение не само от механичното въздействие“, обясни специалистът.

Други от От Пловдив

За първи път: Правят сапунки по главната улица на Пловдив

Измиха целия Гроздов пазар за честванията на 22 септември За нощно миене с шампоан по главната улица на Пловдив информират от общината. Методът е известен от казармата като сапунка

Остава опасността за живота на бебето, с което майка му скочи от третия етаж в Кърджали

Състоянието на бебето, чиято майка скочи от третия етаж в хотел в Кърджали, държейки го в ръце, продължава да е тежко и все още има опасност за живота му

Откриха голямо количество от радиоактивния метал америций при секретна операция в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност", научи "24 часа"

Почина жената от Смолян, транспортирана в Пловдив с тежка травма с медицински хеликоптер

Починала е 65-годишната жена от Смолян, транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с медицински хеликоптер заради тежка черепно-мозъчна травма от падане

Мъж и жена пострадаха в пламнала кола в Пловдив

Мъж на 64 г. и жена на 70 са пострадали при пламването на кола в Пловдив, става ясно от справка за произшествията на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

>