Разпитват жената, роднини, приятели и лекарят, издал съобщение за смърт на Ангел от Братя Галеви

04.06.2023 17:39 Антоанета Маскръчка
Полиция пред имението на Братя Галеви в Ресилово. СНИМКА: Тони Маскръчка

Разследващите мистериозната смърт на Ангел Христов, когото заедно с Пламен Галев наричаха Братя Галеви, разпитват жената, децата, роднини и приятели на Геле. Ще се разпитат и лекарят, издал съобщението за смърт, както и наетата траурна агенция да организира погребението му.

Той е починал в събота следобед, а днес трябваше да е погребението му. Братя Галеви се укриват повече от 10 г. и се издирват с червената бюлетина на Интерпол.

Кога и как се е прибрал Христов в България, не е ясно. Мистерия остава и смъртта му, настъпила от масивен инфаркт. Късно снощи полицията е разбрала, че Христов се е върнал у нас и вече е починал.

Прокуратурата образува досъдебни производства, за да се установи дали наистина починалото лице е Ангел Христов, каква е причината за смъртта и кога е настъпила, както и разследване за укриване на лице, избягало от правосъдието.

Вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че ДНК-анализ е потвърдил, че наистина починалият е Христов, но още не е ясно от кога е в България и дали не е докаран мъртъв. 

Загадка остава и къде е починал - дали в имението в Ресилово или в Дупница. Не е викана Спешна помощ от жена му. Съобщението за смърт е изготвено от лекар, близък до семейството, а погребението е било организирано да стане още днес. Снощи, в 1 ч., полицията е повикала трупна линейка, за да откара тялото в моргата в Кюстендил. Дали Христов е починал в Ресилово и тялото му е било взето от погребална агенция и откарано в Дупница или пък е починал в друго жилище в Дупница, тепърва ще се изяснява. Ако е починал в селското имение и там е пристигнал извикан от жена му лекар, констатирал смъртта, не е ясно защо не е уведомена кметицата на Ресилово за издаване на смъртен акт. Такъв е издаден днес в 8 ч. сутринта от служител в община Дупница. Не е ясно и кой е уведомил полицията за смъртта или пък тя е разбрала от медиите в събота вечерта. Каква е ролята на траурната агенция? 

Въпросителните около мистериозната смърт на Христов са много. Може да се окаже, че поне няколко човека са знаели за смъртта, но не са уведомили навреме полицията за издирваното лице. 

В Дупница вече се питат и дали наистина пък Братя Галеви са били в чужбина или са се укривали тук? Ако сега се е върнал Христов у нас, естествено с фалшиви документи за самоличност, Галев с него ли е бил? 

Засега, единственото сигурно е, че поне починалият е Ангел Христов.

Други от От страната и света

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

>