17 депутати от "Възраждане" и ПП-ДБ наказани заради боя в парламента (Видео)

02.06.2023 10:55 Виктория Бочевска
С дърпане и хаос бе сложен край на заседанието на парламента вчера.

17 народни представили получиха наказание “порицание“ от председателя на Народното събрание Росен Желязков заради напрежението в пленарна зала вчера. 

Наказаните депутати са 12 от групата на “Възраждане” и 5-ма от ПП-ДБ.

От ПП-ДБ наказаните са Явор Божанков, Костантин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев и Настимир Ананиев.

Порицаните депутати от партията на Костадинов са Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Климент Шопов,  Веселин Вешев, Йордан Тодоров, Станислав Стоянов, Виолета Карпачева и Емил Янков. 

“Бяхме свидетели вчера на тази масовост, както казват западните ни съседи - тепачка - така можем да го опишем. Една част може да са били в режим на защита. Наказвам 17 души с порицание", посочи Желязков.

Вчерашното пленарно заседание на депутатите завърши още преди обяд, след като в пленарна зала възникна напрежение между депутатите от “Възраждане” и ПП-ДБ.

Напрежението в пленарната зала ескалира, когато депутатът от ПП Явор Божанков се изказа от трибуната за депутатите от "Възраждане". 

"Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение", каза Божанков и веднага бе наобиколен от хората на Костадинов.

Депутатите от ПП-ДБ също се скупчиха около парламентарната трибуна, за да защитят съпартиеца си. Шефът на НС Росен Желязков се опита да успокои страстите в залата с 10-минутна почивка, но това само даде време на "Възраждане" и ПП-ДБ да влязат в нови конфликти. 

Депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков опита да бойкотира брифинг на партията на Костадинов пред медиите. Впоследствие Желязков обяви край на работния ден малко преди 11 ч. 

След боя депутатът от "Възраждане" Веселин Вешев се оплака, че очилата му са били счупени, а Манол Пейков, че бил одран. 

Други от От страната и света

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

>