“Главболгарстрой Прифаб” – надежден партньор в бизнеса

07.09.2020 16:06 Диана Варникова
Димитър Карамитрев
Георги Диков
Кофраж „батерия“ - за колони
Универсална линия за предварително напрягане на греди

15 млн. лв. са инвестирани в новия завод за стоманобетонови конструкции. Летвата е вдигната високо, следваме мотото на “Главболгарстрой” - “Доверие, завоювано с качество”, казва Димитър Карамитрев, член на борда на директорите на компанията

Новият завод на “Главболгарстрой” – “Главболгарстрой Прифаб” до Пазарджик, в който са инвестирани 15 млн. лева, работи от началото на март и се радва на стабилни поръчки. Предприятието беше построено, оборудвано и въведено в експлоатация само за 7 месеца и вече

стои уверено на пазара,

предлагайки качествена продукция на своите клиенти.

Дейността на “Главболгарстрой Прифаб” обхваща целия процес по проучване, проектиране, производство, доставка и монтаж на сглобяеми стоманобетонови елементи и ограждащи фасадни панели, покривен пакет и изолации. За производството се използват най-модерните технологии.

“Първите договори с наши възложители са вече факт. Производството и монтажът на елементите са в напреднала фаза на изпълнение. Заводът за алуминиеви профили на “Профилинк” се намира в с. Радиново и е с обща застроена площ от 22 000 кв. м. Имаме ангажимент да произведем и монтираме сглобяемата конструкция в най-кратки срокове и с безкомпромисно качество. Също край Пловдив “Технолинк” строи склад за промишлени стоки с площ над 16 000 кв. м, за чиято сглобяема конструкция гласуваха доверие на нашето дружество”, изрежда клиенти изпълнителният директор инж. Георги Диков.

Според него сглобяемите стоманобетонови конструкции, произвеждани в “Главболгарстрой Прифаб”, позволяват реализирането на сгради с максимален свободен обем и са изключително подходящи именно за производствени и складови бази.

“Локацията на предприятието - едва на 2 км от разклона на магистрала “Тракия” в посока Пазарджик, не е случайно избрана. Факт е, че при този тип конструкции транспортното разстояние е от ключово значение. “Главболгарстрой Прифаб” е в непосредствена близост до индустриалната зона на Пловдив. Сравнително близо са индустриалните зони на София и Бургас, за които също можем да предложим оптимални и целесъобразни решения”, подчертава инж. Диков.

Сърцето на завода е напълно автоматизиран бетонов възел с техника на водещия италиански производител EUROMECC и с капацитет на производство от над 40 куб. метра/час. Възелът е

оборудван с планетарен механизъм

и е тясно специализиран за такова производство. След разширението на предприятието, което вече планира “Главболгарстрой”, агрегатът може да захрани и допълнителни производствени мощности.

Останалата част от технологичното оборудване, с което също много се гордеем, са изцяло стоманените кофражни форми от водещ световен производител - Progress Group, и тяхното специализирано подразделение Tecnocom SPA, Италия, посочва инж. Диков.

Целият хоризонтален транспорт в цеха се осъществява с 5 мостови крана, всеки от които е с товароподемност от 25 тона.

Заводът разполага с външен склад за готова продукция, откъдето елементите се натоварват и транспортират до обекта.

Безспорно гордост за предприятието е възможността за производството на елементи по специализирана технология за предварително напрягане на армировката, която позволява дължини до 36 м с оптимално собствено тегло на самия елемент.

“Разполагаме с оборудване за предварително напрягане на различен тип елементи – покривни и подови греди, подови панели. Това позволява оптимизация на сеченията като обем бетон и количество армировка. Нашите конструкции са

конкурентни на всяка една алтернатива

от стомана - от гледна точка на цена, срок на изпълнение, пожароустойчивост и качество на завършения продукт”, изтъква инж. Диков.

Така оборудван, в момента заводът има технологична възможност за годишно производство на конструкции с обща площ 80-100 хиляди кв. м. В най-кратки срокове се планира разширение, което да позволи производствен капацитет над 140 хиляди кв.м застроена площ.

“ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ Прифаб” потвърждава нашите очаквания.

Избрали сме точната локация, точното време и точните хора,

които да работят и да го управляват. Тук засега работят 55-60 души предимно от региона, като има тенденция за увеличаване на работните места.

Отворени сме към набиране на нови квалифицирани кадри. Радостни сме, че хората имат желание да работят в една сигурна компания с над 53-годишна история, която да им гарантира сигурност на възнагражденията”, коментира Димитър Карамитрев, член на борда на директорите на “Главболгарстрой”.

От ръководството на дружеството подчертават, че кметът Тодор Попов, главният архитект, експертите в община Пазарджик са съдействали при уреждането на административните процедури при изграждането на завода.

“Главболгарстрой” винаги се е стремил да

дава най-качествените решения за своите клиенти

и това го доказваме с всеки изминал ден - допълва Димитър Карамитрев. - Доказахме, че можем в най-кратки срокове да построим и пуснем в експлоатация съвременен и конкурентоспособен завод. Тук може да дойде инвеститорът, който иска да си построи завод, и да каже: “Аз го виждам така”. Проектантите го поемат, правят му предложение за най-оптимално изпълнение. Вече имаме примери, когато инвеститорът заключава: “Точно така си го представях, както вие сте ми го начертали”. Следва процесът на производството, както и изграждането на съответната сграда - хале, завод.”

“Сглобяемото строителство е силно специфично и за да се постигнат оптимални решения, са необходими познания и опит в проектирането и в изпълнението на такъв вид конструкции. Освен самото реализиране на конструкциите по вече разработени проекти ние предлагаме и пълен обхват услуги, свързани с предпроектни проучвания, идейни разработки и консултации – директно с инвеститори или с номинирани от тях проектанти и изпълнители”, обяснява инж. Диков.

“За един инвеститор има три важни неща. Първо, размерът на инвестицията да му е известен от самото начало, т.е. колко ще му струва това, което е планирал. Второ, в какъв срок то ще може да заработи. И трето, процесът на възвръщаемост на вложената инвестиция. За първите два етапа можем да дадем тази сигурност - да проектираме нещо, той да знае колко ще струва и за колко време ще бъде готово и въведено в експлоатация. Ние предлагаме

не само по-икономични технологични решения, но и по-бързо изпълнение.

Нататък инвеститорът има сигурността, че трябва само да работи, за да развива бизнеса си”, казва Карамитрев. И допълва, че с “Главболгарстрой” инвеститорът има партньор, който със сигурност ще изпълни поетите ангажименти.

“Летвата е вдигната много високо още от самото начало, защото отпред стои името “Главболгарстрой”. Мотото ни е “Доверие, завоювано с качество”. Нямаме право на нещо по-различно от това, което е ГБС в момента. Инвеститорите винаги са добре дошли при нас. А ние ще продължим да развиваме завода ни с бъдещи инвестиции”, обобщава Димитър Карамитрев.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>