Бойко Борисов не влезе в нито една комисия в НС, вижте в кои са другите лидери

05.05.2023 16:51 Весела Бачева
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Снимка: Велислав Николов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се присъедини в нито една от постоянните комисии в Народното събрание. 

Депутатите удължиха днешното си заседание, за да може да изберат състав на комисиите и те да заработят от другата седмица. Те имат право да членуват в най-много две комисии.

Ето в кои ще заседават останалите лидери:

Бившият финансов министър и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев ще бъде в комисията по бюджет и финанси и по въпросите на европейския съюз.

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" членува в комисията по бюджет и финанси и по култура и медии.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще бъде в комисията по конституционни въпроси, макар че се обяви против съществуването ѝ, както и в тази по вътрешна сигурност и обществен ред.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова ще бъде част от комисията по правни въпроси и от тази по контрол над службите за сигурност.

Лидерът на СДС Румен Христов ще работи в комисията по икономическа политика и иновации и в комисията по земеделие, храни и гори.

Лидерът на "Зелено движение" Владислав Панев ще е член в комисиите по икономическа политика и иновации и енергетика.

Бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков ще участва в комисията по външна политика.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов ще членува в комисията по външна политика и в тази по отбрана.

Номинираният за пример от ПП-ДБ акад. Николай Денков ще е в комисията по въпросите на Европейския съюз и в тази по образованието и науката.

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов ще е в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и по контрол над службите за сигурност.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова ще е в комисията по контрол над службите за сигурност и в тази за труда и социалната политика.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов ще е част от комисията по култура и медии и от тази за политиките на българите извън страната.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>