Дъщерята на президента в дипломен спектакъл по Чосър

21.04.2023 19:47 Лили Първанова
Дарина с интересния си сценичен костюм по време на постановката.
Румен Радев в залата на НАТФИЗ минути преди началото на спектакъла
Дарина Радева в центъра на сцената по време на дипломния спектакъл на класа в НАТФИЗ СНИМКИ: ПЛАМЕН КОДРОВ
Колегите на Дарина също са много талантливи.

“Тя любовта самата е закон, по-силен и от клетви, и от трон. Тя хорските закони не признава и всеки божи ден ги нарушава.”

В думите на рицаря от спектакъла “Кентърбърийски разкази” по Джефри Чосър се убедиха зрителите, дошли да видят дипломния спектакъл на “златния клас” на доц. д-р Пенко Господинов в НАТФИЗ в четвъртък вечерта.

Най-видният гост бе президентът Румен Радев, който пристигна навреме (малко след политическите консултации в президентството), за да изгледа участието на своята дъщеря Дарина Радева от VIP местата в залата. За бъдещата професионална актриса това бе част от дипломната ѝ работа, пише в. “България Днес”.

Талантливите млади хора в четвърти курс по актьорство за драматичен театър с лекота играха почти два часа съновидения по мотиви от “Кентърбърийските разкази” и “Роман за розата”. Сборникът представя историите на група пилигрими, които приключенстват от Лондон до Кентърбъри, а сред тях се откроява най-вече разказът на рицаря. Един през друг актьорите се състезаваха кой е по-добър от другия, като показваха талант и физическа красота - красиви бюстове, хубави крака, голи мъжки дупета, пеене и танци. През цялото време един герой разказва историята си и после отстъпва на следващия. С това учителите им - режисьорката доц. д-р Мирослава Гоговска и доц. д-р Лора Мутишева, която отговаря за словесното действие, показаха класа в съревнование - основен начин за развлечение и в тогавашната Англия, която студентите пресъздаваха от сцената.

Класът на доц. д-р Пенко Господинов тази година се дипломира и по този повод залата бе пълна с режисьори от други театри, както и колеги на актьорите. Сред присъстващите бе и режисьорът Стоян Радев, както и Бина Харалампиева, шеф на Малък градски театър “Зад канала”.

В първата част на спектакъла блесна и дъщерята на президента Румен Радев - Дарина, сценичният костюм на която бе

Останалите осем момичета също като нея бяха полусъблечени, а една от тях в ролята на кралицата бе с черни рога и дълга черна рокля. Момчетата също не им отстъпваха - разсмиваха публиката с шотландски полички, отдолу без бельо, а от време на време един от тях се обръщаше към публиката и весело ѝ се дупеше.

В смях и закачки накрая рицарят от спектакъла разбра “за кое най-силно бленуват жените”, като тайната му бе издадена от старица, за която се ожени. Той избра едното зло - грозна и стара жена, която да не му “слага рога, защото красотата с възрастта е страж на благоверността”, за сметка на доброто ѝ сърце и благонравие.

Накрая публиката изпрати талантливите момчета и момичета с три биса, а доц. д-р Пенко Господинов бе доволен от видяното. Това бе втората премиера за класа му след пандемията. В него са 21 студенти, които вече имаха открит изпит по сценична реч, а миналата година през октомври

блеснаха и с премиера по Бекет

Още тогава стана ясно, че заради талантливите ученици - кой от кого по-успешен, и останалите преподаватели наричат класа на проф. Господинов “златен”.

Според проф. Господинов всички досега се представят убедително.

“На този етап не мога да отлича никого от студентите с нещо по-специално. Всички искат да се развиват. Това са доста талантливи хора. Моята работа е да им помогна да реализират таланта си, да успеем заедно. Правя много лаборатории с тях, чиято цел е да ги запозная със собствената им природа, със собствената им емоционалност. Правим етюди, опити по най-различни теми”, разказва за учениците си Пенко Господинов.

С дъщерята на президента преподавателят се познава от кандидатстудентските изпити. Впоследствие разбрал, че е наследница на Румен Радев.

Интересът към театъра на Дарина Радева не е отскоро. От IX клас тя е в трупата на 35-о училище “Ле Страпонтен”. От своя страна президентът не изпуска премиера на талантливата си дъщеря и се гордее, че и двете му деца - Дарина и Георги, са решили да се развиват в България и са студенти тук.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>