Здравко Димитров: Колежа стана, след като спряха оперативките с фенове в един хотел (снимки)

20.04.2023 13:14 Румен Златански
Кметът на Пловдив Здравко Димитров показва разрешителното за ползване на Колежа, получено днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.
Стадион "Христо Ботев" в Пловдив е готов за мачове.
Стадион "Христо Ботев" ще посрещне първия мач на 29-и с "Левски".
Кметът Здравко Димитров със заместниците си Пламен Райчев и Анести Тимчев стъпиха на зеления терен.
Кметът Здравко Димитров със заместниците си Пламен Райчев и Анести Тимчев се радват, че са успели да направят стадион "Христо Ботев".
Здравко Димитров твърди, че стадионът е станал, след като са спрели оперативките с фенове в един хотел наблизо. Снимка: Авторът

Благодарности към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов изказа кметът Здравко Димитров за приноса му да бъде изграден стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Зико получи лично от министъра на регионалното Иван Шишков разрешителното за ползване на съоръжението.

В 14 часа се очаква експерти на Лицензионната комисия към БФС да огледат Колежа и да позволят на него да се играят официално мачове от българското първенство.

"Често работихме в трудна, а на моменти и враждебна среда. Нещата се случиха, след като спряха оперативките с някои фенове в стоящ се наблизо хотел", посочи още Димитров. Той изказа признателност към строителя на стадиона Илиян Филипов за навременното и качественото завършване на обекта.

"Няма да крия, че това беше най-трудният обект, който съм изграждал. Благодаря на общината за съдействието", каза Филипов. Той увери, че стадиона ще бъде завършен на 100%  и ще получи лиценз за мачове от евротурнирите. Шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов призова феновете да заемат навреме местата си за мача на "Ботев"  (Пд) с  "Левски" (Сф) на 29 април, за да няма струпване на входове. Той ги посъветва да дойдат на стадиона без автомобили, тъй като няма достатъчно места за паркиране.  Преди мача от 15,30  часа ще започне концерт с участието на Стефан Вълдобрев, Д2, ансамбъл "Тракия", а водещ ще бъде Део.

"Ще премахнем всички седящи места в сектора за гости за мача с "Левски", защото имам притеснение, че могат да се хвърлят седалки към терена“, заяви Илиян Филипов.

Прокуристът на "Ботев" (Пд) Асен Караславов благодари на общината и строителя за изграждането на стадиона. Очаква се още днес да се пуснат в продажба билетите за двубоя с "Левски". 

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>